Pomidorai žiemai su svogūnais

pomidReikės: 4 šviežių mėsingų pomidorų, 1 kg svogūnų, 1 litro vandens, 1,5 šaukšto cukraus, 1 šaukšto druskos, 50 ml 10% acto.

Gaminame:

Svogūną nulupkite, supjaustykite plonais pusžiedžiais. Perkelkite į rėtį, užpilkite verdančiu vandeniu (taip sušvelninsite aštrumą). Palikite kelioms minutėms, kad nutekėtų visas skystis.

Kruopščiai nuplaukite pomidorus. Kiekvieną supjaustykite į 4-5 storas skilteles arba į 4 pailgus gabalėlius, išpjaukite kietą šerdį.

Į sterilizuotus ir sausus stiklainius ant dugno sudėkite sluoksnį svogūnų. Tada dėkite pomidorus, vėl sluoksniuokite svogūnus ir taip kartokite, kol stiklainis bus pilnas. Paskutinis sluoksnis turėtų būti svogūnų.

Paruoškite marinatą. Į verdantį vandenį įberkite druskos ir cukraus, supilkite actą. Marinatą virkite kelias minutes, kol druska ir cukrus visiškai ištirps, tada nukelkite nuo ugnies. Karštą marinatą iš karto supilkite į stiklainius iki pat stiklainio kaklelio.

Stiklainius lengvai pajudinkite, kad iš jų pasišalintų oro burbuliukai. Uždarykite stiklainius sterilizuotais dangteliais ir pasterizuokite. Tada apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti.   Paruoštus stiklainius laikykite rūsyje arba kitoje vėsioje patalpoje.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode