Senamiestį papuošė Advento vainikas

 

Gajutė ABELKIENĖ

                     

Lapkričio 26-ąją, advento išvakarėse, Akcijos „Sušildykim sielas“ organizatoriai, pakvietė visus mažeikiškius ir svečius į senamiestyje esantį V. Burbos skverelį pinti bendro Advento vainiko aplink Saulės laikrodį. Prieš tai kelias dienas Mažeikių Švč. Jėzaus Širdies parapijos namuose veikė kūrybinės dirbtuvės, kur visi pageidaujantys galėjo nusipinti Advento vainiką savo namams, pagaminti papuošimų didžiajam Mažeikių vainikui.

Linkėjo smagių švenčių

     LR Seimo nariui Kęstučiui Bartkevičiui, Mažeikių rajono savivaldybės merui Antanui Teniui ir vicemerei Irenai Macijauskienei pirmiesiems uždėjusiems ant vainiko papuošimus, pasveikinusiems mažeikiškius ir palinkėjusiems sušildyti ne tik sielas, bet ir kūnus bei linksmai sutikti ateinančias šventes ir gyventi geriau ateityje, vainiką puošė visi susirinkusieji, kas atsinešę gamtos gėrybių ar jau paruoštus vainikus, žaisliukų ir girliandų.

    

Vaišinosi koše ir saldumynais

     Papuošus vainiką, susirinkusiųjų laukė riestainiai, pyragai, bandelės su karšta arbata ar kava, o netrukus į skverą atriedėjo lauko virtuvė su kareiviška koše, kurios galėjo paskanauti pynusieji vainiką.

     Kol vieni vaišinosi, kiti suko ratelius aplink Advento vainiką, skambant dainoms ir muzikai. Linksmomis dainomis susirinkusiuosius džiugino koncerto dalyviai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode