Biržų TAU turizmo fakulteto studentai mėgsta keliauti

Biržų Trečio amžiaus universiteto (TAU) turizmo fakulteto lankytojai šiais metais aplankė visą eilę objektų, grožėjosi baroko ir rokoko architektūros paminklu – Rundalės rūmais, klajojo po dendrologijos parką Kėdainių rajone, susitiko su parko įkūrėju K.Kalteniu, žavėjosi tulpių žiedais Burbiškių dvare. Nepamirštama kelionė po Dzūkijos kraštą. Druskininkai – čia ir užimanti kvapą sniego Arena, ir viešbutis „Flores“ su iš Indonezijos atvežta lava, marmuras, jūros nugludinti akmenukai, mango medis, bambukai – tai Balio sala, kelionės laivu Nemunu į Liškiavą metu TAU lankytojai grožėjosi nuostabiais vaizdais. Aplankytos vietos, jų vaizdiniai ilgai išlieka atmintyje ir jais gyvenama.

Turizmo entuziastai sėdo ant dviračių ir įveikė ne vieną dešimtį kilometrų, nukakdami į toliausius rajono kampelius, susipažinti su įdomybėmis.

Išvykos, kelionės nepalieka abejingų, bet ir papasakoti įspūdžiai iš kelionių suteikia galimybę virtualiai apsilankyti vienoje ar kitoje šalyje.

Suaugusiųjų švietimo savaitės metu vyko susitikimas su keliautoju mėgėju Algirdu Brazausku. TAU turizmo fakultetas pakvietė virtualiai keliauti ,,Kalba ir kelionės – tiltas į pasaulio ir savęs pažinimą“. Kaip visada įdomiai ir įtaigiai susitikimo temą pristatė fakulteto vadovė Nijolė Kliaugienė: „Tarsi sudužęs ąsotis Indonezija, pabirusi savo salomis, nusidriekusi daugiau nei 5000 km iš vakarų į rytus“. Keliautojas įdomiu pasakojimu nuvedė klausytojus į tolimąją Indoneziją, papasakojo, kaip gaminama brangiausia pasaulyje kava „Kopi Luwak“. Šalis garsi savo gamtos ir gyvūnijos įvairove, stulbinančiais ugnikalniais, šalia Ugnies žemė… Tai šalis, kuri sunkiai apibūdinama žodžiais, bet Algirdas visus ten „nuskraidino“.

Įvykusios kelionės ir išgirsti pasakojimai apie kitus kraštu nepalieka abejingų ir kaskart vėl norisi kelt sparnus.

Biržų TAU turizmo fakulteto informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode