Atnaujintos Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato patalpos

„Šiaulių policija mūsų bendruomenėje išsiskiria savo entuziazmu. Šis kolektyvas ne tik sugalvoja daug naujovių, tačiau jas sėkmingai ir įgyvendina“, – gruodžio 14 dieną Šiauliuose kalbėjo Lietuvos generalinis komisaras Linas Pernavas, atvykęs į atnaujintų Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato patalpų Aušros alėjoje ir saulės kolektorių elektrinės prie Purienų g. esančio pastato atidarymą.

Atnaujintos ir inovatyviai įrengtos Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Šiauliuose, Aušros alėjoje) priimamojo ir miesto stebėjimo vaizdo kamerų patalpos, moderniai sutvarkytos darbo vietos dviem tarnyboms – Komunikacijos grupei bei Informatikos ir ryšių skyriui. Atėjęs į policiją žmogus turi jaustis patekęs į tvarkingą įstaigą, sukuriančią patikimumo ir saugumo jausmą ir nuteikiančią, kad čia dirba tie, kurie sugebės jam padėti, o ne tie, kuriems patiems reikalinga pagalba.

Kitas sėkmingas projektas – atsinaujinančio energijos šaltinio įrengimas prie Šiaulių apskrities policijos patalpų Purienų gatvėje. Čia atidaryta saulės kolektorių elektrinė, savo energija aprūpinsianti minėtą pastatą.

Šiaulių apskrities policijos viršininkas Rimantas Bobinas konstatavo, kad 2014 metais kilusi idėja įsirengti tokią elektrinę, kūnu virto šiais metais. Šiaulių AVPK iš policijos įstaigų pirmasis komisariatas Klimato kaitos specialiosios programos lėšomis įgyvendino projektą ir įrengė 600 kvadratinių metrų automobilių stoginę su saulės šviesos energijos elektrine. Saulės elektrinės galia 90 kWp. Žvelgiant į ateitį, jei Lietuvos policija pradėtų eksploatuoti elektromobilius, čia įrengtas ir įvadas tokių automobilių akumuliatoriams pakrauti. Visa projekto vertė – 168,1 tūkst. eurų. Jis buvo įgyvendintas Lietuvos aplinkos investicijų fondo lėšomis iš Klimato kaitos specialiosios programos. Tik projekto parengimui policija skyrė 7,6 tūkst. eurų.

Planuojama, kad saulės elektrinė per metus pagamins apie 80 000 kWh elektros energijos. Visa elektros energija bus sunaudojama Purienų g. esančiame pastate įsikūrusių padalinių poreikiui. Tikimasi, kad per metus bus sutaupyta apie 10,0 tūkst. eurų, skirtų elektros energijos mokesčiams arba daugiau nei trečdalis visų tam skiriamų lėšų.

Policijos pareigūnus įkurtuvių proga sveikino Šiaulių rajono savivaldybės meras Antanas Bezaras, Šiaulių miesto savivaldybės meras Artūras Visockas, kiti svečiai.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode