Rengiamas pėsčiųjų tilto per Ventos upę projektas

Šiaulių rajono savivaldybėje pristatytas projektas „Pėsčiųjų tilto per Ventos upę įrengimo ir viešosios erdvės infrastruktūros sutvarkymo, statybos projektas, Ventos g. 7E, Kuršėnai“ . Pristatyme dalyvavo Šiaulių rajono savivaldybės vadovai – meras Antanas Bezaras ir mero pavaduotojas Algis Mačiulis, administracijos skyrių vedėjai, specialistai.

Projektą pristatė UAB „Atamis“ projektų vadovė Ieva Puidokaitė ir architektas, projekto dalies vadovas Gražvydas Sabaliauskas. Jie pažymėjo, jog plačiai išnagrinėjo Kuršėnų teritorijos, kur bus vykdomas projektas, detalųjį planą, ir remiantis aplinka, kontekstu, miesto ir dvaro parko pusėje būdingais elementais ir kitais dominantiniais objektais, UAB „Atamis“ didelė projektuotojų grupė pateikė net keturis galimus projekto variantus.

Pristatyme dalyvavę specialistai išanalizavo kiekvieną pristatytą projektą, diskutavo, teikė pasiūlymus. Pagrindiniai reikalavimai yra tai, jog tiltas turi būti atraktyvus pėstiesiems, kad atsivertų puikios panoramos, kad tiltas būtų funkciškai įveiklintas. Taip pat bus sutvarkomos visos aplink tiltą esamos zonos – patiltės, pakrantės, bus įrengtas paplūdimys, žaidimų aikštelės ir kiti įrenginiai, kurie būtų skirti įvairių amžiaus grupių žmonėms.

Iš keturių pasiūlytų projektų išrinkti du. Atsižvelgus į pastabas, jie bus tobulinami ir pristatyti kitame darbo grupės susirinkime.

Zigmas Ripinskis, Šiaulių rajono savivaldybė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode