Išrinktas ženklas, visiems skelbsiantis apie Radviliškio miesto 450-ąjį jubiliejų

2017 metais Radviliškio miestas minės 450-ąjį gimtadienį. Jau 2016 metų pabaigoje, laukdami šios gražios miesto sukakties, sujudo visi: ir kultūros darbuotojai, ir jaunimo atstovai, ir renginių organizatoriai, ir menininkai. Pastariesiems buvo skirtas konkursas – sukurti Radviliškio miesto jubiliejaus logotipą.

Radviliškio miesto seniūnijos paskelbtame konkurse dalyvavo penki autoriai: dailininkė, pedagogė Aušra Dilnikaitė, dizaineris Erminijus Krasuckis, atstovas iš neformalios organizacijos „Kashpaz wall art“ Audrius Ražanauskas, grafikos bei vaizdo dizaino sferoje besidarbuojantis ir labai savo kraštą mylintis Edvinas Svirplys ir Vaiva Vaičiūnienė, pristatanti save Radviliškio krašto vaiku ir tuo besididžiuojanti. Jie konkursui pateikė 60 logotipų variantų.

Gruodžio 19 dieną posėdžiavusi komisija išrinko nugalėtoją. „Sudėtinga buvo išrinkti nugalėtoją – pateikta net 60 logotipų ir jų variantų. Matėme įvairių sprendimų – nuo netradicinių tiek forma, tiek spalvomis, iki labai aiškiai atpažįstamų Radviliškio miesto simbolių. Pasirinkome logotipą, kuris, mūsų nuomone, labiausiai atspindėjo Radviliškio miesto dvasią bei iškeltus būsimo logotipo tikslus“, – sakė komisijos pirmininkė, Radviliškio miesto seniūno pavaduotoja Vigilija Dževečkienė. Pagrindinis reikalavimas – logotipe turėjo būti žodis „Radviliškis“ ir skaičius „450“. Buvo vertinama bendra idėjos koncepcija, atitikimas konkurso tikslams, idėjos originalumas ir autentiškumas, logotipo pritaikomumas, praktinio panaudojimo galimybės.

Logotipą-laimėtoją sukūrė dailininkė, pedagogė Aušra Dilnikaitė, konkursui pateikusi kelis logotipus. Komisija išrinko vieną, kuriame pavaizduoti  trys populiariausi ir Radviliškį reprezentuojantys objektai: stilizuota Radviliškio varpinė, stilizuota Nikės skulptūra ir geležinkelio bėgių fragmentas, nubėgantis į perspektyvą. Varpinės pamatuose matomi laužyti skaičiai „450“, apačioje – užrašas „Radviliškis“. Pasak dailininkės, laužyta ir konstruktyvi kompozicija – tai aliuzija į kasdieniniame bėgių ritme gyvenantį, dinamišką ir šiuolaikišką miestą. Logotipo spalvos – dviejų tonų pilka ir geltona.

„Ženklas bus naudojamas visur, kur bus kalbama apie Radviliškio miesto jubiliejų. Įstaigoms siūlysime jį dėti net ant įvairių raštų. Taip skleisime žinią apie 450-ąją Radviliškio miesto sukaktį. Logotipas bus naudojamas kaip sukakties simbolis ir ant įvairių šventės atributų: plakatų, scenografijos elementų, įvairių suvenyrų“, – sakė Leonas Grigaliūnas, Radviliškio miesto seniūnas, pristatydamas konkurso rezultatus. Pasak jo, logotipas papuoš ir Radviliškio miesto riboženklius –visiems, važiuojantiems pro Radviliškį, bus aišku, kokią sukaktį 2017 metais švęs miestas.

Konkurso nugalėtoja bus apdovanota 100 eurų prizu per Radviliškio miesto šventę.

Dėkojame visiems dalyvavusiems konkurse. Jūsų visų kurti logotipai kupini meilės gimtajam miestui Radviliškiui.

Radviliškio rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode