Evangelikų liuteronų bažnyčios apšvietimu prasidėjo naujas projektas

Moderniu vakariniu Kėdainių evangelikų liuteronų bažnyčios LED apšvietimu rajono savivaldybės administracija pradėjo įgyvendinti projektą, kurį vykdant nušvis ir kiti senamiesčio pastatai – miesto rotušė, evangelikų reformatų bažnyčia, M. Daukšos viešoji biblioteka, taip pat privatūs pastatai.

Miestas turėtų tapti gerokai šviesesnis

Rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius pabrėžė, kad evangelikų liuteronų bažnyčios apšvietimas yra tik pirmas žingsnis moderniai apšviečiant senamiesčio statinius.

„Esame parengę projektą, finansuojamą mūsų rajono savivaldybės biudžeto lėšomis, pagal kurį Kėdainiai turėtų tapti gerokai šviesesni. Miesto centre ant kalniuko stovinti evangelikų liuteronų bažnyčia – labai graži, todėl buvo gaila, kad mažai kas į ją atkreipdavo dėmesį ir gėrėjosi. Šiuo metu apšviestas jos bokštas ir dalis fasado nuo Ramybės skvero pusės. Tikiuosi, kad kėdainiečiai jau atkreipė dėmesį ir pamatė, kaip gražiai dabar šis sakralinis pastatas atrodo tamsiu paros metu. Turime planų ją apšviesti dar labiau, nes ši bažnyčia – mūsų pilotinio projekto dalis“, – sakė S. Grinkevičius.

 

Senamiesčio pastatai nušvinta naujomis spalvomis

Ateinančiais metais taip pat planuojama apšviesti ir nemažą dalį išskirtinių senamiesčio statinių. Tad ryškesnio LED apšvietimo taip pat turėtų sulaukti rotušė, M. Daukšos viešoji biblioteka, evangelikų reformatų bažnyčia ir kai kurie privatūs pastatai, jei tik tam pritars jų savininkai.

„Pernai ir šiemet kalėdiniu laikotarpiu visi pamatėme, kad geras apšvietimas duoda rezultatą – senamiesčio pastatams šviesa suteikia naujų spalvų, įkvepia gyvybės, kviečia stabtelėti ir jais pasigrožėti. Todėl ir buvo nuspręsta imtis sumanymo apšviesti svarbiausius, istoriškai reikšmingus statinius“, – teigė S. Grinkevičius.

Dėkoja už skirtą dėmesį ir pagalbą

Kėdainių evangelikų liuteronų bažnyčios kunigas Arvydas Malinauskas dėkoja rajono merui S. Grinkevičiui ir savivaldybės administracijai už naują apšvietimą, nes nedidelė parapija savo lėšomis to niekada nebūtų pasidariusi.

„Bažnyčia yra nuolatiniame atsinaujinime. Mūsų parapijiečių noras – savo maldos namus matyti nuolat gražėjančius tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Esame dėkingi rajono savivaldybei, skyrusiai lėšų bažnyčios apšvietimui. Mums tai – gražiausia dovana. Kol kas turime tik dalinį apšvietimą, o pavasarį tapsime dar labiau matomi, tačiau jau dabar džiaugiamės geromis permainomis, nes ne kartą sulaukiau pagyrimų bažnyčiai“, – sakė kun. A. Malinauskas.

Dvasininko teigimu, toks rajono savivaldybės dėmesys yra puiki dovana ne tik Kalėdų proga, bet ir pagerbimas artėjant reformacijos 500 metų jubiliejui.

„Mūsų parapija labai mažytė, tad vien savo jėgomis tiek iš išorės, tiek iš vidaus tvarkyti maldos namus būtų sudėtinga. Esame dėkingi ir savivaldybės administracijai, ir Kėdainių miesto seniūnijai už pagalbą ir rūpestį“, – sakė kun. A. Malinauskas.

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode