Kalėdiniai laiškai

„Mielas seneli“, „Mieli senjorai“, „Labas, močiute“ – taip prasidėjo daugelis laiškų, kuriuos kalėdiniu laikotarpiu gavo Mažeikių r. Plinkšių globos namų gyventojai.

Šiais metais mažeikiškių savanorių iniciatyvinės grupės „Sušildykim sielas“ ir respublikinės savanoriškos pagalbos senelių namams iniciatyvinės grupės „Senučiukai“ dėka mūsų gyventojai sulaukė daugybės laiškų. Rašė juos Mažeikių rajono mokyklų moksleiviai, rajono gyventojai, geros valios žmonės iš įvairių Lietuvos kampelių. Pasiekė laiškai iš Airijos, Norvegijos, Švedijos, Jungtinės karalystės. Niekas neliko pamirštas, nuskriaustas.

Skaitydami laiškus senoliai susimąstydavo, džiaugdavosi gražiais vaikučių piešiniais, grožėdavosi atvirutėmis. Bendrus ilgus laiškus, skirtus visiems, skaitėme visi kartu. Mačiau, kaip susijaudindavo, kaip ne kartą riedėjo išdavikiška ašara, kaip nuklysdavo savo mintyse prisimindami savo išgyvenimus. Kaip buvo gera, kai stebėdavome juos, dar ir dar kartą skaitančius tuos gražius, jūsų su meile rašytus laiškelius.

Dėkoju visų mūsų Globos namų gyventojų vardu už jūsų pasidalintą gerumą, už jūsų sušildytas sielas, už padovanotas džiugias akimirkas. Jūs rašėte kartą, o jus prisimins ilgai kiekvieną kartą skaitydami dar ir dar kartą tuos šiltus, jautrius jūsų parašytus žodelius.

Birutė VAIČKIENĖ

Plinkšių globos namų direktorė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode