39-asis Naujametis bėgimas „Kėdainiai-2017“ jau istorija

Naujametis bėgimas Kėdainiai 2017 po septynerių metų pertraukos vėl startavo ir finišavo šalia LSU „Aušros“ progimnazijos. Nebodami didelio šalčio arti 200 bėgikų iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio miestų, bei Kėdainių, Raseinių, Vilniaus Kauno, Pakruojo, Pasvalio,Panevėžio, Radviliškio, Šilutės, Kaišiadorių, Biržų, Jonavos, Ukmergės, Tauragės ir Raseinių rajonų buvo ištikimi tradicijai Naujuosius metus pradėti naujamečiu bėgimu „Kėdainiai-2017“.

Sugrįžti į senąją trasą ir rungtyniauti miesto gatvėmis pageidavo daugelis bėgikų, o ir LSU „Aušros“ progimnazija, tai sveikatinimo mokykla, propoguojanti sportą, sveiką gyvenimo būdą, grūdinimąsi, progimnazijoje daugelis mokymo dalykų susiję su sporto, sveikatinimo, grūdinimosi švietimu, šalia progimnazijos yra erdvus, 4 takelių po 25 metrus, baseinas, tad geresnės vietos ir nerasi.

Nebodami didelio šalčio apie du šimtus bėgikų šiuos metus pradėjo naujamečiu bėgimu „Kėdainiai-2017“, kuris yra ir Lietuvos bėgimo taurės pirmasis etapas. Tokiu etapų įvairiuose šalies miestuose ir rajonuose 2017 m. planuojama vykdyti net trylika.

Sausio 7 dienos rytą termometro stulpelis rodė arti 20 laipsnių šalčio, todėl jaunesnio amžiaus vaikai 5 ar 10 km trasoje galėjo dalyvauti tik su tėvų ar komandos vadovų sutikimu.

Keturiolika kėdainiečių įvairiose amžiaus grupėse startavo šiame bėgime. 10 km trasoje nugalėtojo titulą apgynė ir absoliučiu nugalėtoju tapo kėdainietis Tadas Pavolis, kuris nuotolį įveikė per 36:18 min. Praėjusiais metais T. Pavolis bėgimo trasoje Vilainiuose taip pat finišavo pirmasis.

Antras finišavo Vytautas Gražys iš Vilniaus rajono Paberžės (klubas RCN, 36:38 min.), trečią vietą užėmė panevėžietis Dainius Gorskis (37:16 min.).

Moterų įskaitoje pergalę iškovojo praėjusių metų Lietuvos bėgimo taurės nugalėtoja, bėgikė Nadežda Roždestvenskaja („F.O.C.U.S. Running“), kuri distanciją įveikė per 43:37 min.

Antrąją vietą užėmė triatlonininkė panevėžietė Evelina Tomkevičiūtė (Panevėžio triatlono klubas, 43:39 min.).

Trečia finišo liniją kirto kaunietė Gitana Akmanavičiūtė (Bėgimo klubas, 45:11 min.).

5 km trasoje pirmas finišavo Dovydas Būdvytis iš Švėkšnos (ASU) – 17:47 min. Antras − Egidijus Juzonis iš Žeimių („Na, pagauk“ klubas, 18:32 min.), trečias – Gžegošas Semaško (Paberžė, 19:01 min.).

Moterų įskaitoje pirmoji 5 km įveikė kaunietė Eglė Sakalaitė („I RUN“, 22:05 min.), antrąją vietą užėmė pakruojietė Ramunė Pociuvienė (BMK „Vėjas“, 22:34 min.), trečią vietą iškovojo kaunietė Gintarė Eimantaitė (Bėgimo klubas, 22:57 min.).

Pagal amžiaus grupes 5 km distancijose M- 14 grupėje 3 vietą iškovojo kėdainietė Skaistė Jaškūnatė (36:43), o kėdainietis Vidas Miglinskas, dviračių sporto klubo „VeloRatai“ narys, nepralenkiamas buvo V-35 grupėje, jo rezultatas 20:12. Bendroje įskaitoje 5 km distancijoje į dešimtuką pateko kėdainiečiai Vidas Miglinskas, Edvinas Černiauskas, Vilius Pavolis.

Jauniausias bėgimo dalyvis, sėkmingai pasiekęs finišą, buvo Panevėžio triatlono klubo dešimtmetis sportininkas Domas Prokopavičius, 5 km įveikęs per 24 min. 56 sek., vyriausias − septyniasdešimt dvejų metų bėgikas iš Kauno bėgimo klubo Romualdas Limantas, dešimties km distanciją įveikęs per 1 val. 4 min. 30 sek.

Per varžybų uždarymą LSU „Aušros“ progimnazijos aktų salėje dalyvius pasveikino respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatas akordeonistas Povilo Neliupšio atliekami kūriniai.

Bėgikai, tapę absoliučiais nugalėtojais ir prizininkais 5 ir 10 km distancijose, moterų ir vyrų grupėse apdovanoti atitinkamo laipsnio taurėmis, o savo amžiaus grupių nugalėtojai ir prizininkai apdovanoti atitinkamo laipsnio medaliais, UAB „Daumantu LT“ ir asociacijos „Gėrnešys“ prizais.

Specialiomis taurėmis apdovanoti jauniausias dalyvis Domas Prokopavičius ir vyriausias – Romualdas Limantas.

Masiškiausios komandos, dalyvavusios bėgime (34 dalyviai), prizas atiteko Kauno bėgimo klubo kolektyvui.

Visi finišavę dalyviai buvo apdovanoti 39 –ojo bėgimo atminimo medaliais. taip pat jie galėjo pasivaišinti arbata, bandelėmis, atgauti jėgas LSU „Aušros“ progimnazijos baseine.

Su Kėdainiais dalyviai atsisveikino būdami puikiai nusiteikę, o varžybų organizatoriai – Kėdainių rajono savivaldybės administracijos Sporto ir turizmo skyrius, nuoširdžiai dėkoja LSU „Aušros“ progimnazijos administracijai ir darbuotojams, Kėdainių policijos komisariatui ir jų Kelių policijos tarnybai, Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centrui bei Greitosios pagalbos tarnybai, renginio rėmėjams UAB „Daumantų LT“, asociacijai „Gėrnešys“ bei visam jos kolektyvui, puikiai paruošusim starto ir finišo vietas bei sėkmingai fiksavusiems visus dalyvių pasiektus rezultatus.

Taip pat dėkojame UAB „Pontem“ darbuotojams, Kėdainių sporto centro administracijai ir darbuotojams, Visuomenės sveikatos biuro administracijai ir darbuotojams, Povilui Neliupšiui ir jo mamai Ingridai, renginio vedėjui Vytautui Mikaičiui ir įgarsintojui Liudui Lapieniui, rajono žiniasklaidos atstovams, teisėjams ir savanoriams.

Išsiskirdami dalyviai žadėjo 2018 metais būtinai dalyvauti jau 40-ajame, gražias ir ilgametes tradicijas turinčiame renginyje Kėdainiuose.

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode