Savaitgalį Šiaulių regione tikrinti žvejai

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai savaitgalį rengė reidus ir tikrino žvejus. Surašyti septyni protokolai. Vienas iš jų, už šiurkštų žvejybos taisyklių pažeidimą. Pakruojo rajono gyventojas žvejojo masalui naudodamas gyvas žuveles.

Praėjusį savaitgalį tikrinti Kelmės, Telšių ir Pakruojo vandens telkiniai. Aplinkosaugininkai patikrino daugiau kaip 20 vandens telkinių. Reido metu pabendrauta su daugiau kaip 100 žvejų. Nustatyti 7 pažeidimai.

Pakruojo rajone Kundračių karjere sulaikytas vietos gyventojas V.A (1962 m. 06 mėn.), kuris žvejojo masalui naudodamas gyvas žuveles. Kasmet nuo sausio 1 d., visoje šalyje įsigalioja draudimas žvejoti masalui naudojant gyvas žuveles. Nuo naujų metų iki vasario 1d. lydekas dar leidžiama žvejoti su dirbtiniais masalais ar dalimi negyvos žuvelės.

Pakruojo rajono gyventojas buvo pastatęs du skritulius, su gyvos žuvelės masalu. V.A. surašytas protokolas (ANK 291 str. 4d.). Už žvejyba draudžiamu būdų vyrui gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų. Be to bus konfiskuoti žvejybos įrankiai – grąžtas ir du skrituliai.

Reidų metu nustatyti ir 6 atvejai, kuomet žvejai žvejojo neturėdami leidimų. Jiems taip pat surašyti protokolai (ANK 291 str. 1d.). Mėgėjų žvejybos taisyklių ir kitų mėgėjų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimas užtraukia įspėjimą, arba baudą nuo 20 iki 60 eurų.

Artūras Konderauskas

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode