Taryboje svarstyti svarbūs klausimai

      Penktadienį vykusiame pirmajame šių metų Mažeikių rajono savivaldybės tarybos posėdyje svarstyti 32 klausimai, išklausyti 2 pristatymai ir dvi informacijos. Išklausytos ataskaitos, pristatytas 2017 m. biudžetas, padaryti pakeitimai Tarybos veiklos reglamente, spręsta daug klausimų dėl švietimo ir turto valdymo.

Išklausė informaciją

      Žemaitijos nacionalinio parko direktorius Ramūnas Lydis tarybos nariams pristatė Plinkšių kraštovaizdžio draustinio ir biosferos poligono ateities perspektyvas. Pasak jo, tiek Lietuvos, tiek Mažeikių bendrajame plane yra numatyta įkurti Plinkšių regioninį parką. Planuojama, kad regioninis parkas apimtų Plinkšių ir Varduvos kraštovaizdžio draustinius, dalį Plinkšių biosferos poligono ir gretutines teritorijas.

R. Lydis tikino, jog įsteigus draustinį padidėja nekilnojamojo turto vertė, tačiau,pasak direktoriaus, draustinio steigimas gali sulaukti ir pasipriešinimo, kadangi atsiranda tam tikri apribojimai, reikalavimai, atsiranda būtinybė laikytis parko nuostatų.

Pasak Mažeikių rajono savivaldybės mero Antano Tenio, būtina gerai viską apsvarstyti ir sudėti visus pliusus ir minusus, kad nekiltų gyventojų nepasitenkinimas, kaip buvo Ventos regioniniame parke, o apsispręsti turės taryba, apsvarsčius šį pasiūlymą komitetuose.

Kita informacija – tai Mažeikių integruotos teritorijos vystymo programos įgyvendinimo 2016 metų ataskaita.

Pristatė biudžetą

      Tarybos posėdyje pristatytas Savivaldybės 2017 metų biudžeto projektas, kurį Savivaldybės administracija teikia visuomenei. Projekte numatytos Savivaldybės pajamos ir išlaidos, tačiau šie skaičiai preliminarūs, kadangi jie keičiasi kasdien.

      Taip pat biudžeto projektas bus aptariamas komitetuose ir su visais papildymais ir pakeitimais teikiamas Tarybai patvirtinti.

      Pateiktas pristatymas ir dėl nekilnojamojo turto objektų, kurie naudojami ne pagal paskirtį, yra neprižiūrimi arba apleisti ir jiems gali būti taikomas iki 3 procentų mokesčio tarifas, sąrašo patvirtinimo.

Patvirtino kandidatūrą

      Komitetams pritarus, Tarybai pateikta Vaclovo Radvilo kandidatūra Mažeikių rajono savivaldybės garbės piliečio vardui suteikti.

      Diskusijų posėdyje kilo dėl ne itin tobulų Garbės piliečio vardo suteikimo nuostatų ir tvarkos, gyventojų dalyvavimo apklausoje.

Pritarė projektų rengimui

      Taryboje pritarta dėl autobusų pirkimo ir vietinio susisiekimo viešojo transporto priemonių parko atnaujinimo. Pasak pranešėjos, Strateginio vystymo ir investicijų skyriaus vedėjos Sandros Ramanauskienės, Savivaldybei būtina prisidėti 15 proc. savų lėšų ir užtikrinti tęstinumą projektui pasibaigus. Viešuosius pirkimus vykdo Telšių rajono savivaldybė, o Mažeikiai turi skirti atstovą į šią komisiją. Pasiūlyta, kad dalyvaus Jovita Baltinienė.

      Kitas projektas – dėl Mažeikių neformaliojo ugdymo įstaigų infrastruktūros tobulinimo, pagal kuriuos bus renovuojami Moksleivių namai ir Dailės bei Choreografijos mokyklos.

Sprendė švietimo klausimus

      Personalo administravimo skyriaus vedėja Aleksandra Lukošaitienė paskelbė, jog atleidžiamos iš pareigų Daubiškių pradinės mokyklos direktorė Silva Poškienė ir Viekšnių lopšelio-darželio „Liepaitė“ direktorė Joana Perminienė.

      Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus pateikė sprendimų projektus dėl pailgintos dienos grupės steigimo Kazimiero Jagmino pradinėje mokykloje ir Sedos Vytauto Mačernio gimnazijoje

Kiti sprendimai

      Taip pat Tarybai pateikti sprendimų projektai dėl butų ir patalpų valdymo, dėl turto perdavimo pagal panaudos sutartį, dėl skolos pripažinimo beviltiška ir nurašymo.

                     

                     

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode