Radviliškio ligoninėje atidaryta nauja sterilizacinė

Sausio 30 dieną VšĮ Radviliškio ligoninėje oficialiai atidaryta nauja sterilizacinė, kurioje – nauja sterilizacijos ir dezinfekcijos įranga. Nauja sterilizacijos ir dezinfekcijos įranga įsigyta ir ligoninės I korpusas rekonstruotas vykdant projektą „Viešosios įstaigos Radviliškio ligoninės sterilizacijos ir dezinfekcijos įrangos įsigijimas bei ligoninės I korpuso, Gedimino g. 9, Radviliškio m. rekonstravimas“.

Atidarymo juostelę perkirpo LR Seimo narys Algirdas Butkevičius, Radviliškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kazimieras Augulis ir Radviliškio ligoninės direktorė Danutė Povelauskienė. Naują sterilizacijos ir dezinfekcijos įrangą drauge su jais apžiūrėjo Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nariai Vida Janulaitienė, Vaidas Smalinskas, Jonas Pravilonis ir Jonas Povilaitis, sterilizacinę statę ir įrangą parūpinę įmonių atstovai, ligoninės gydytojai, personalas, Savivaldybės administracijos atstovai, žurnalistai. Visi jie linkėjo gero darbo sterilizacinės darbuotojoms, o Radviliškio ligoninei – naujų paslaugų. Naująsias patalpas pašventino Radviliškio Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažyčios parapijos klebonas Tadas Rudys.

Senosios ligoninės sterilizacijos patalpos buvo remontuotos beveik prieš dvidešimt metų, o įrenginys jau nebeatitiko pasikeitusių higienos normų reikalavimų. „Sterilizavimo ir dezinfekavimo procesas trukdavo per ilgai, jis nebetiko naujausios ligoninėje naudojamos įrangos, prietaisų sterilizavimui“, – sakė VšĮ Radviliškio ligoninės direktorė Danutė Povelauskienė. Pasak jos, naudojant seną sterilizavimo ir dezinfekavimo aparatūrą, didėjo darbo sąnaudos, mažėjo jo našumas. Patalpose nuolat būdavo drėgna, nebuvo geros ventiliavimo sistemos ir tik darbuotojų atsakingo darbo dėka buvo užtikrinamas sterilizacijos proceso saugumas. Įranga galėjo bet kurią akimirką sugesti nepataisomai, o atsarginių detalių tokio senumo įrangai niekas nebegamina. Sterilizatoriai buvo valdomi tik rankiniu būdu. Sena turima įranga neužtikrindavo tinkamo medicininių prietaisų džiovinimo, po sterilizacijos dalis medicininių prietaisų būdavo šlapi, todėl reikėdavo iš naujo paleisti sterilizavimo ciklą. Dėl to būdavo sunaudojama daugiau elektros energijos, vandens, darbuotojų darbo laiko.

Svarbiausias stimulas įrengti naują, higienos normas atitinkančią ir modernią sterilizacinę, pasak ligoninės vadovės, buvo tai, kad nauja sterilizacinė gydymo įstaigai leistų išplėsti teikiamų paslaugų spektrą, didinti atliekamų operacijų skaičių. Projekto tikslas įgyvendintas – pakelta teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų kokybė, užtikrinant tinkamą medicinos prietaisų sterilizaciją ir dezinfekciją. Atnaujinus ligoninės sterilizacinę, ji atitinka higienos normų reikalavimus, atsirado galimybės išplėsti ligoninės teikiamų paslaugų spektrą, didinti atliekamų operacijų skaičių.

Įsigyta moderni dezinfekcijos ir sterilizacijos įranga leidžia dezinfekuoti visus turimus medicinos prietaisus, sumažinta hospitalinių infekcijų tikimybė. Medicinos prietaisai ir gaminiai sterilizuojami iš karto, vieno ciklo metu, todėl taupomi ligoninės ištekliai (elektra, vanduo, darbuotojų darbo laikas). Moderni įranga atitinka higienos normų reikalavimus, įranga saugi, joje galima sterilizuoti visus naujausius medicinos prietaisus ir jų dalis.

Naujosios Radviliškio ligoninės sterilizacinės paslaugomis galės pasinaudoti ir kitos Šiaulių apskrities ligoninės, tokių paslaugų jau teiraujamasi.

Projektas pradėtas įgyvendinti 2015 m., baigtas įvykdyti 2016 m. gruodžio 29 d. Bendra projekto vertė – 919 843 Eur, iš jų – įsigyta medicininės įrangos už 450 626 Eur. Projektas finansuotas Valstybės investicijų programos lėšomis, Radviliškio rajono savivaldybės biudžeto lėšų skirta techninio projekto parengimui, ekspertizei, autorinei ir techninei priežiūrai.

Radviliškio rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode