Pradėti svarstyti dviračių trasos „Mažeikiai-pajūris“ nutiesimo klausimai

Sausio 30 d. Skuodo rajono savivaldybėje lankėsi Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys, Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narys Alvydas Balčiūnas ir Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Povilas Černeckis. Atvykę svečiai kartu su Skuodo rajono savivaldybės meru Petru Pušinsku, Skuodo rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vedėju Gintu Andriekumi ir Skuodo rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausiąja specialiste Laura Popoviene aptarė klausimus susijusius su dviračių trasos „Mažeikiai–pajūris“ nutiesimu. Susitikime buvo svarstoma, koks turėtų būti ruošiamas projektas, kokie būtų galimi projekto finansavimo šaltiniai, kas turėtų ruošti dviračių tako įrengimo užduoties sąlygas taip pat didelis dėmesys buvo skiriamas investicinio plano aptarimui.

Susitikimo metu nutarta, kad pirmiausia reikia paruošti dviračių trasos „Mažeikiai-pajūris“ įrengimo užduoties sąlygas. Kiekviena savivaldybė – Skuodo rajono savivaldybė, Mažeikių rajono savivaldybė, Kretingos rajono savivaldybė – paruoš užduoties sąlygas ir tik tada jos bus apibendrintos. Manoma, kad tokiu būdu pavyks paruošti išsamias ir įvairiose situacijose pritaikomas užduoties sąlygas.

Susitikime nuspręsta ruošti vieną investicinį planą, tam kad dviračių trasos „Mažeikiai-pajūris“ idėjos įgyvendinimas vyktų kuo sklandžiau. Bendras savivaldybių investicinis planas garantuos vieningą idėjos traktavimą tarp pačių savivaldybių ir leis operatyviau atlikti visus veiksmus, susijusius su idėjos įgyvendinimu.

Susitikime aptariant dviračių trasos įrengimo galimybes, priimtas sprendimas dviračio trasos maršrutą derinti su Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos ir VĮ „Klaipėdos regiono keliai“. Taip bus galima išvengti nesusipratimų dėl dviračių trasos maršruto tinkamumo.

Susitikimo metu sprendimas dėl dviračių trasos įrengimo tikslingumo atidėtas. Šiam sprendimo priėmimui reikalingos išsamios diskusijos, būtina visuomenės nuomonė, ar dviračių trasa turėtų sudaryti galimybę, kuo greičiau pasiekti pajūrį, ar dviračių trasa turėtų būti įrengiama taip, kad keliaujantys dviračiais galėtų pasiekti kuo daugiau lankytinų objektų ir pasigėrėti gamtos grožiu.

Susitikime buvo kalbėta apie galimybę padaryti spausdintus dviračių trasos žemėlapius taip pat buvo pritarta idėjai sukurti mobiliąją programėlę, kurią parsisiuntęs keliautojas galės lengviau rasti maršruto kryptis bei sustojimų ir įvairių objektų koordinates.

Susitikimo metu aptariant dviračių trasos „Mažeikiai-pajūris“ įrengimo finansavimo klausimą, buvo nuspręsta aktyviai ieškoti projektų, galinčių palengvinti idėjos įgyvendinimą.

Susitikimo dalyviai įsitikinę, kad dviračių takas „Mažeikiai–pajūris“ sėkmingai įsilies į bendrą šalies projektą „Dviračių taku apjuoskim Lietuvą“. Turistų srautas šiuo taku turės teigiamos įtakos rajonų ekonomikai, vis daugiau žmonių kaip kelionės transportą rinksis dviračius ir taip bus prisidedama prie aplinkos taršos mažinimo.

Susitikime Skuodo, Mažeikių ir Kretingos rajonų savivaldybių atstovai produktyviai pasidalino savo idėjomis ir pateikė siūlymus, tačiau kitus idėjos įgyvendinimui svarbius sprendimus numatoma priimti tik tada, kai bus aiškios dviračių trasos „Mažeikiai-pajūris“ įrengimo užduoties sąlygos, paruoštas investicinis planas ir numatomi tikslūs finansavimo šaltiniai.

Skuodo rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode