Seimo narys Kęstutis Bartkevičius: „Yra vilčių, kad mūsų keliai bus įtraukti į barstomų kelių sąrašą“

Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus iniciatyva, prisidedant ir Seimo nariui Ąžuolui Valiui 2017 m. sausio 6 d. buvo kreiptasi į LR susisiekimo ministrą R. Masiulį dėl rajoninių kelių priežiūros žiemos laikotarpiu.

Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos (toliau – Direkcija), išnagrinėjusi minėtą Seimo narių kreipimąsi, informavo, kad, siekiant gerinti eismo sąlygas rajoniniuose keliuose, nuo šių metų keliami aukštesni reikalavimai kelių priežiūrai žiemą. Nuo šiol barstomi rajoninės reikšmės keliai, kurių vidutinis metinis paros eismo intensyvumas yra didesnis negu 500 automobilių (iki šių metų buvo 1000).

Taip pat Direkcijos atsakyme teigiama, kad šiuo metu svarstoma galimybė kelio Nr. 2702 Mažeikiai–Laižuva ruožą nuo Žiogaičių iki Laižuvos ir visą kelią Nr. 2709 Tirkšliai–Žemalė–Račiai įtraukti į barstomų kelių sąrašą, nes šių kelių eismo intensyvumas yra nuo 334 iki 487 automobilių. Atsakyme Seimo nariams pabrėžiama, kad kelio Nr. 2711 Reivyčiai–Leckava ruožas nuo Reivyčių iki sankryžos su keliu Nr. 2727 ir kelio Nr. 2716 Tirkšliai–Užlieknė–Viekšniai ruožas nuo Tirkšlių iki Užlieknės šiuo metu jau barstomi. Tuo tarpu kiti keliai (Nr. 2707, tam tikrose atkarpose Nr. 2711 ir Nr. 2716) yra mažo eismo intensyvumo, todėl nėra barstomi, tačiau bus valomi, kad būtų užtikrinamas išvažiuojamumas.

Seimo informacija


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode