Teikiami konstruktyvūs siūlymai maksimaliai saugiai policijos pareigūnų darbo aplinkai užtikrinti

Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate susirinko Lietuvos policijos generalinio komisaro Lino Pernavo pavedimu sudarytos darbo grupės nariai, kurie aptarė veiksmų planą, nukreiptą į saugios bei sveikos tarnybinės policijos pareigūnų aplinkos užtikrinimą.

Darbo grupės pirmininkas, Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas, bei kiti nariai, sudaryti iš policijos departamento, teritorinių bei specializuotų policijos įstaigų darbuotojų, susirinkimo metu išskyrė pagrindinius veiksnius, labiausiai įtakojančius tinkamą pareigūnų pasirengimą tarnybai. Siekiant maksimaliai apsaugoti teisėsaugos pareigūnų sveikatą bei gyvybę ir sumažinti riziką neigiamoms pasekmėms kilti vykdant tarnybines pareigas, pateikti konstruktyvūs siūlymai šiam tikslui pasiekti.

Vykusio pasitarimo metu, įvertinta kylanti rizika pareigūnams atliekant tarnybines funkcijas ir įmanomi apsaugos būdai, jai sumažinti. Aptarta, kad be kokybiškų ir atitinkamoms funkcijoms pritaikytų specialiųjų bei darbui būtinų policijos priemonių, labai svarbus ir fizinis, taktinis bei psichologinis kiekvieno pareigūno pasirengimas. Tačiau, kaip teigė grupės pirmininkas E. Jablonskas, nepakanka vien tik sportinėms bazėms, inventoriui ir instruktoriams policijos įstaigose užtikrinti, ne mažiau svarbus ir asmeninis kiekvieno pareigūno noras gerinti savo fizinį pasirengimą bei taktinius įgūdžius.

Darbo grupės nariai, iki kito susitikimo įsipareigojo įvertinti net menkiausią smulkmeną, dėl kurios gali kilti bet kokia neigiama pasekmė tarnybos metu ir pateikti konkrečius siūlymus, leisiančius pasiekti efektyvios naudos.

Aušra Blaževičienė, komunikacijos grupės vyriausioji specialistė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode