Plungiškei Deimantei ir jos mokytojai Alinai – mero padėka

Sausio pabaigoje Plungę pasiekė žinia, kad Plungės vaikų globos namų auklėtinė Deimantė Skinzgailaitė, kurią, o taip pat – ir kitus vaikus, piešti moko Alina Maseliūnienė, buvo paskelbta tarptautinio kalėdinio atviruko konkurso nominante. Deimantės pieštas atvirukas komisijos buvo pastebėtas tarp dar 748 atvirukų, atsiųstų konkurso organizatoriams iš Lietuvos, Latvijos ir Rusijos.

Vasario 2 dieną Plungės vaikų globos namus aplankė Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, mero patarėjas Gintautas Vaitkevičius, Savivaldybės tarybos narys Kęstutis Buividas, kurie pasveikino tarptautinio konkurso nugalėtoją Deimantę, padrąsino ir kitus įvairius meno ar muzikos užsiėmimus lankančius vaikais, pasikalbėjo su įstaigos darbuotojais.

Tarptautinį kalėdinio atviruko konkursą, kuriame dalyvavo būrelis mokytojos A. Maseliūnienės ugdomų vaikų, organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras ir Dailės mokytojų asociacija. Atvirukai vertinti trijose piešėjų amžiaus grupėse: 7–10, 11–14 ir 15–18 metų. Komisija iš kiekvienos grupės atrinko po 35 kūrinius, po to iš jų išskyrė po penkis, vertintojų nuomone, gražiausius  atvirukus. Taigi, tarp to penketo pačių mažiausiųjų konkurso dalyvių grupėje buvo ir plungiškės D. Skinzgailaitės darbelis.

Šventinė kalėdinių atvirukų paroda eksponuota Seime, parodą globojo Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė.

Kalėdinio atviruko konkurso nugalėtojos diplomas pagaliau pasiekė ir Deimantę. Mergaitei skirtas padėkas ir dovanėles į Plungę parvežė Savivaldybės tarybos narys K. Buividas.

Mažosios plungiškės sėkme šiame konkurse pasidžiaugė ir Plungės vaikų globos namuose apsilankęs meras A. Klišonis. Jis pagyrė visus Plungės vaikų globos namų auklėtinius, kurie domisi menais ar muzika.

„Gal užaugę būsite dailininkais, kompozitoriais ar muzikos atlikėjais? Puiku, kad lavinate savo gabumus, lankote būrelius ar meno mokyklas. Savaime suprantama, reikia nemažai pastangų, kad pasiektumėte gerą rezultatą, tačiau pastangos tikrai atsiperka,“ – kalbėjo meras.

A. Klišonis pasidžiaugė, kad vaikus dailės moko ypatinga mokytoja Alina, kuri turi Dievo dovaną sudominti ir kitus tuo, ką moka pati.

„Sugebėjimas sudominti vaiką mokytis, kurti – didelė dovana. Labai tikiuosi, kad auklėtiniai tai, ką gauna iš jūsų, užaugę perduos kitiems“, – dėkojo mokytojai A. Maseliūnienei A. Klišonis, įteikdamas tradicinę padėkos dovanėlę – paties skaniausio Plungėje bičių medaus.

Mokytoja pasidžiaugė, kad Plungės vaikų globos namuose išties auga daug gabių vaikų.

„Konkursas yra konkursas, jame dalyvauja daug vaikų, o laureatų vardus laimi tik keletas, tačiau iš tiesų laimi visi, kurie dalyvauja ir užsiima menais. Juk piešimas – tai savotiška meditacija, nusiraminimas“, – pastebėjo A. Maseliūnienė. Susitikimo proga kitas jos auklėtinis – Tonis Varnagis – šypsodamasis prisiminimui merui įteikė savo piešinį – labai kruopščiai nupieštą angelą.

Beje, tą dieną mokytoja A. Klišoniui priminė seną jų susitikimą, kurį ji atsimins visą gyvenimą, o jis, panašu, jau… buvo pamiršęs.  A. Maseliūnienė neslėpė, kad buvo jos profesinio kelio pradžia, tuo metu ji neturėjo kaip susimokėti pradinės įmokos už studijas, todėl ryžosi paprašyti pagalbos.

„Tiesiog atėjau pas A. Klišonį ir paprašiau padėti, papasakojau savo situaciją. Nei jis tada manęs pažinojo, nei kokių rekomendacijų turėjau, tačiau prieš daug metų dabartinis Plungės meras man padėjo, o šiandien, kaip matau, šito mūsų susitikimo net nebeprisimena“, – papasakojo vaikams savo istoriją jų dailės mokytoja.

Meras A. Klišonis pakvietė vaikus ir šios įstaigos kolektyvą pasikalbėti ir nudžiugino žinia, jog iš šių metų Savivaldybės biudžeto Plungės vaikų globos namams planuojama papildomai skirti dar 20 tūkstančių eurų – už šią sumą įstaiga galės įsigyti daug geresnį, nei turėjo, lengvąjį automobilį!

Savaime suprantama, kad įstaigos direktorei Genovaitei Ūsienei  ir darbuotojų kolektyvui neramu dėl numatomos vaikų globos namų reformos, tačiau meras patikino, kad visus su pertvarka susijusius veiksmus reikia gerai apgalvoti, kad po to nekiltų skaudžių pasekmių.

Atsisveikindamas su vaikais meras pakvietė stebėti orų prognozę: jei spustelės, kaip žadama, stipresnis šaltukas, planuojama išpilti ledo čiuožyklas prie „Ryto“ pagrindinės mokyklos bei Babrungo slėnyje. Vaikai sakė, kad turi pačiūžų, todėl labai norėtų jas ant to ledo išbandyti.

Plungės rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode