Kauno rajono ugdymo įstaigose – daugiau dėmesio vaikų burnos higienai

Sveiki dantys yra labai svarbus vaikų sveikatos veiksnys. Deja, vaikų dantų ėduonis yra viena iš labiausiai paplitusių vaikų ligų – tai su civilizacija susijęs negalavimas, kurio, vis dėlto, įmanoma išvengti. Pastarųjų metų moksliniais tyrimais įrodyta, kad kontroliuojant vaikų burnos higieną ir ugdant asmens higienos įgūdžius, įmanoma sumažinti ėduonies paplitimą ir intensyvumą arba net jį sustabdyti.

 

Kasmet kiekvienas moksleivis privalo į mokyklą pristatyti pažymą apie dantų būklę. Lietuvoje 2015 metais tą padarė 94,9 proc. vaikų, iš jų – 19,9 proc. neturėjo nesveikų dantų. Paskaičiavus mokinių pieninių ir nuolatinių dantų ėduonies intensyvumo indeksą gauta, kad Lietuvos vaikų KPI yra vidutinis – 3,4. Kauno rajono savivaldybėje šis skaičius siekė – 4,63. Tad pagal PSO priskiriamas aukštam intensyvumo indeksui (labai žemas <1,2; žemas – 1,2-2,6; vidutinis – 2,7-4,4; aukštas – 4,5-6,5; labai aukštas>6,5).

Atsižvelgiant į šiuos rodiklius, Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras visą kovo mėnesį Kauno rajono ugdymo įstaigose nusprendė skirti ir aktyviai dirbti burnos higienos ir ėduonies profilaktikos tematika. Visuomenės sveikatos specialistai ir dirbantys mokyklose, ir darželiuose ves įvairius praktinius ir teorinius užsiėmimus vaikams, bei stengsis atkreipti ne tik vaikų, tačiau ir jų tėvelių dėmesį į burnos higienos svarbą ir tėvelių indėlį ugdant vaikų burnos higienos įgūdžius.

 

Reklama: Pasirūpinkite vaikų burnos higiena. Waterpik patars kaip ir ką daryti!"

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode