Dėl Šiaulių mero teiginių Tarybos nariai kreipsis į prokuratūrą

Šiaulių miesto savivaldybės tarybos nariai Denis Michalenko, Justinas Sartauskas ir Alfredas Lankauskas, gindami savo garbę bei orumą, taip pat dalykinę reputaciją, dėl Šiaulių mero Artūro Visocko išsakytų teiginių kreipsis į prokuratūrą.

„Suprantame mero įtampą desperatiškoje kovoje dėl politinės įtakos, tačiau šiuo atveju jis peržengė visas ribas. Mūsų adresu išsakytas kaltinimas, esą ketiname panaudoti galimai nusikalstamu būdu įgytas Šiaulių miesto savivaldybės ir Šiaulių universiteto lėšas „politinės veiklos finansavimui“, yra laužtas iš piršto. Paprastai tariant – melas ir šmeižtas. Už tokius veiksmus A. Visockas turėtų atsakyti baudžiamąja tvarka“, – teigia Tarybos nariai.

Pasak tarybos narių, sunku identifikuoti, kurio konkrečiai trijų Tarybos narių pokalbio įrašą esą turi Šiaulių miesto meras, nes apie Šiaulių universiteto ateitį, viziją ir perspektyvas, taip pat apie finansavimo galimybes – tarp jų ir iš Šiaulių miesto savivaldybės biudžeto – diskutuojama nuolatos.

„Apie tai įvairaus dydžio formatuose kalbame per Tarybos posėdžius, komitetuose, darbiniuose susirinkimuose ir kitur. Natūralu: mums rūpi universiteto ateitis, mes norime, kad jis išliktų, gyvuotų ir stiprėtų. Tačiau nė viename pokalbyje nebuvo net užuominų apie kažkokias machinacijas ar neteisėtus veiksmus. Universitetui skirtų lėšų „pasisavinimas“ jokia forma, nė vienam Tarybos nariui, nėra įmanomas ne tik praktiškai, bet net ir teoriškai“, – akcentuoja A. Lankauskas.

Tarybos nariai pabrėžia, kad prireikus, esantys pasirengę glaudžiai bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis ir suteikti jiems visą reikalingą informaciją.

Tarybos nariai
Alfredas Lankauskas
Denis Michalenko
Justinas Sartauskas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode