Telšių Nepriklausomybės aikštę nudažys 99 trispalvės

Vasario 16 – oji – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena. Šiemet sukanka 99 metai, kuomet pasirašytas dokumentas (nepriklausomybės aktas), skelbiantis, kad atkuriama Lietuvos valstybė, ir ji atsižada nuo visų valstybinių ryšių, kada nors buvusių su kitomis tautomis. Telšių kultūros centras telšiškius ir miesto svečius Vasario 16 – ąją kviečia švęsti išskirtinai ir jungtis prie bendros idėjos – Nepriklausomybės aikštę padabinti mažiausiai 99 trispalvėmis.

Organizatoriai ragina vienytis bendrai idėjai – vasario 16 dieną, 11 valandą, Nepriklausomybės aikštėje dalyvauti vėliavos iškėlimo ceremonijoje. Iš atskirų Lietuvos vėliavų bus formuojama bendra trispalvė. Ketinama aikštėje kartu išskleisti ne mažiau kaip 99 vėliavas.

„Raginame visus būti geranoriškais, pilietiškais ir dviese atsinešti vieną standartinio dydžio valstybinę vėliavą (išmatavimai: 1,7 m x 1 m). Tik būdami bendruomeniški visi kartu sukursime vieningą kompoziciją ir Lietuvos vėliavą išskleisime kartu!“ – kalbėjo Telšių kultūros centro režisierė ir viena idėjos sumanytojų Alina Gintalienė.

Telšių kultūros centro renginių koordinatorius Vitalijus Praspaliauskas pasakojo, jog jungtis prie akcijos jau pakviesta daugelis Telšių organizacijų, valstybės tarnautojų, įvairių visuomeninių organizacijų atstovų ir kiti. Valstybinę šventę privalome švęsti kiekvienas. Tai mūsų pilietiškumo įrodymas. Manau, jog sugalvota iniciatyva bus ne tik įsimintinas reginys akims, bet ir išliekamąją vertę turintis prisiminimas, nes vaizdą filmuosime iš paukščio skrydžio, kursime keleto minučių filmą, kaip paminėta Vasario 16 – oji Telšiuose“, – sakė V. Praspaliauskas.

Telšių kultūros centro inf.

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode