Pratęsta bendradarbiavimo sutartis su Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-ąja rinktine

Vasario 8  d. Pasvalio rajono savivaldybė pratęsė bendradarbiavimo sutartį  su Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-ąja rinktine.

Pasvalio rajono meras Gintautas Gegužinskas  drauge su Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės vadu plk. ltn. Andriumi Mickumi aptarė  rinktinės bendradarbiavimą su vietos valdžia organizuojant bei dalyvaujant bendruose renginiuose, šviečiant ir informuojant visuomenę apie Lietuvos saugumo ir gynybos politiką, Lietuvos kariuomenę.

Bendradarbiavimo sutartimi Pasvalio rajono savivaldybė įsipareigojo kviesti rinktinės atstovus dalyvauti Pasvalio rajono savivaldybės rengiamose civilinės saugos pratybose, gyventojų evakavimo ir visuomenės informavimo klausimais.

Savo ruožtu, siekiant ugdyti pilietinę visuomenę, rinktinė įsipareigojo padėti įgyvendinti Pasvalio rajono savivaldybės įvairius projektus, organizuoti renginius, bei dalyvauti rinktinės ir Pasvalio rajono savivaldybės bendruose renginiuose.

Savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas  ir rinktinės vadas plk. ltn. Andrius Mickus akcentavo, kad ir prieš sutarties pasirašymą rinktinė glaudžiai bendradarbiavo su vietos valdžia organizuojant bei dalyvaujant bendruose renginiuose.

 Po sutarties pasirašymo Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento atstovai Pasvalio rajono gyventojams skaitė paskaitą apie informacinius karus, Jungtinio štabo  NATO Pajėgų integravimo vieneto grupės atstovai pristatė geopolitinę padėtį,  Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos atstovai supažindino su kario profesija, tai pat buvo pasirengę atsakyti į klausimus  apie karo prievolę.

Pasvalio rajono savivaldybės administracijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode