Neleistinose vietose paliekančius atliekas stebės vaizdo kamera

Siekdama kurti švaresnę, estetiškesnę aplinką ir drausminti neatsakingus gyventojus, SĮ „Kretingos komunalininkas“ pasitelkė prevencinę priemonę – mobilią vaizdo stebėjimo kamerą, kuri jau fiksuoja pirmuosius pažeidėjus.

Šiuo metu tokia kamera yra įrengta vienoje problematiškiausių Kretingos miesto vietų – prie atliekų konteinerių Tiekėjų g. pabaigoje, kur gyventojai yra pamėgę atvežti ir palikti senų padangų, statybinių, turinčių asbesto, ir kitų atliekų. Tokių atliekų sankaupos ne tik gadina estetinį miesto vaizdą, bet ir gali kelti pavojų, todėl šia iniciatyva siekiama drausminti pažeidėjus.

Norime atkreipti gyventojų dėmesį, kad už atliekų šalinimą ne tam skirtose vietose taikoma administracinė atsakomybė – pažeidėjams Savivaldybės administracijos Civilinės saugos ir viešosios tvarkos skyrius gali skirti įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 140 eurų. Jei pažeidimas padaromas pakartotinai – bauda – nuo 140 iki 600 eurų.

Vaizdo kameros buvimo vietą planuojama nuolat keisti, ją įrengiant vis kitose miesto vietose, kuriose gyventojai pamėgę neteisėtai atsikratyti atliekomis.

Nežinantys, kaip teisingai atsikratyti atliekomis, gali kreiptis į SĮ „Kretingos komunalininkas“, tel. 8 445 78608 arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį." class="spamspan">Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Kretingos rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode