Aplinkosaugininkus išvydęs žvejas bandė pustyti padus

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai sulaikė draudžiamu būdų, draudžiamu laiku ir su daugiau nei leidžiama, žvejybos įrankių žvejojusį vyrą. Žvejys bandė pasprukti nuo aplinkosaugininkų ir pasislėpti senoje sodyboje. Vyrui gresia bauda iki 300 eurų ir žvejybos įrankių konfiskavimas.

Aplinkosaugininkai pranešimą iš bendrojo pagalbos centro gavo penktadienį. Buvo pranešta, kad Šiaulių rajone, Bubių tvenkinyje gaudomos lydekos. Nuvykę gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai, netoli Sauginių rado žvejojančius keturis žvejus. Vyrai turėjo smaigus, žvejo bilietus ir lydekų negaudė. Nenustatę pažeidimų, pareigūnai dar kartą susisiekė su pranešėju ir šis nurodė, kad lydekos gaudomos įlankoje. Aplinkosaugininkai įlankoje rado palaidinių skirtų lydekoms gaudyti. Vienas iš toliau tikrintų žvejų tai pamatęs papustė padus.

Inspektorius žveją nusivijo link kranto. Išlipus, vyro pėdos miške dingo, tačiau pareigūnas nepasidavė. Netrukus aptiko pakrantėje stovinčią sena sodybą, o jos malkinėje besislepiantį V.V. (1981 m. 06 mėn.). Vyras nuo pareigūnu spruko ne šiaip sau. Buvo rasta 14 palaidinių su gyvomis žuvelėmis, skirtų lydekoms gaudyti. Nuo sausio 1 d. žvejyba su gyva žuvele draudžiama, o nuo vasario 1 d. iki kovo 20 d. lydekų žvejyba išvis draudžiama.

Piliečiui surašytas protokolas (ANK 291 str. 4, 7d.). Už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą vyrui gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų. Be to bus konfiskuoti žvejybos įrankiai ir grąžtas.

Artūras Konderauskas

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode