Kalvarijos gimnazijoje – savanorė iš Turkijos

Nuo vasario 1 d. Kalvarijos gimnazijoje savanorystės praktiką pradėjo devyniolikmetė Yaren Saltoğlu iš Turkijos. Į šią švietimo įstaigą mergina atvyko dalyvaudama Europos savanorių tarnybos vykdomame projekte „Pirmoji Europos savanorių tarnybos banga Marijampolės regione“, kurio tikslas – populiarinti Europos savanorių tarnybos savanorystės principus Marijampolės regiono įstaigose, priimant Turkijos jaunuolius ilgalaikei, bendruomeninę naudą teikiančiai savanorystei.

Pasak pačios Yaren, ji pasirinko Lietuvą todėl, kad ši šalis jai pasirodė kitokia nei Turkija. Mergina pasakojo, kad jos šeima taip pat pozityviai žiūri į šį dukters sprendimą savanoriauti svetimoje šalyje ir Lietuvą įvardija kaip saugią šalį.

 

Nors Kalvarijos gimnazijoje Yaren yra dar palyginus trumpai, mergina su džiaugsmu taria išmoktus lietuviškus žodžius: „iki“, „labas“ ir, žinoma, „šalta“.

Kalvarijos gimnazijos direktorė Dijana Kavaliauskienė pasakojo, jog teikiant paraišką dalyvauti šiame projekte ir būti priimančiąja organizacija vienas iš tikslų buvo parodyti mokiniams, jog savanorystė yra naudinga bei įdomi veikla ir, priešingai, nei yra nusistovėjusi nuomonė, tai nėra baisu, tik reikia tam pasiryžti.

Kiti du jaunuoliai iš Turkijos savanorystės praktiką atlieka Marijampolės Petro Kriaučiūno viešojoje bibliotekoje ir Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijoje.

Kalvarijos savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode