NVO „Krantas“ dėkoja padėjusiems plungiškių šeimai

Nevyriausybinė visuomeninė jaunimo organizacija „Krantas“ (toliau – NVO „Krantas“), kaip ir kasmet, organizavo jau tradicija tapusią akciją „Net mažytė smulkmena priverčia nusišypsoti“.

Paskutinius porą metų „įsiskiepijome“ tradiciją šio renginio metu, padėti sunkiai besiverčiančioms šeimoms. Šiemet kreipiamės į Plungės rajono savivaldybės socialinės paramos skyrių, kurie mums padėjo, patardami, kuriai šeimai labiausiai galime būti reikalingi.

Trumpai apie šeimyną: ją sudaro vos du asmenys, t.y. mama ir judėjimo negalią turinti šešerių metų dukrytė. Dėl susiklosčiusios situacijos moteris negali dirbti ir gauti pastovių pajamų, nes visą savo laiką skiria mergaitės priežiūrai.

Kai jų paklausėme, kuo galėtumėme padėti, nedrąsiai atsakė: „Vienintelis dalykas, kuris pagerintų buitį – džiovyklė“. Po to pridūrė, kad reiktų kelnių mergaitei.

Žinoma, kibome į darbus ir jau po kelių dienų surengėme akciją prie Plungės kultūros centro ir parduotuvės „Jurkėnė“. Renginio metu surinkome 156,41 EUR (už tai nepaprastai esame dėkingi plungiškiams), tačiau suvokėme, jog šios sumos mums tikrai neužteks tikslui įgyvendinti, todėl vėl kreipėmės į Plungės gyventojus su tuo pačiu prašymu.

Praėjus kuriam laikui, surinkta suma siekė 246,41 EUR, o mums reikėjo mažiausiai 400 EUR, kad džiovyklė pasiektų šeimą, todėl kreipiamės į įvairias buitinės technikos parduotuvės, tačiau į pagalbos šauksmą atsiliepė tik UAB „Amona“ direktorius Valerijus Stonkus, kuris padengė likusią reikiamą sumą ir užsakė džiovyklę.

Kalbant apie rūbelius mamai ir dukrai, turime didelį ačiū tarti parduotuvei „Universa“ bei Plungės LIONS klubui, kurie be rūbelių mergaitei dar padovanojo ir neįgaliojo vežimėlį.

Taip pat norime padėkoti ir Plungės „Saulės“ gimnazijos jauniesiems maltiečiams, kurie savo ruoštų aplankė ir padėjo šeimai. Žinoma, dėkojame ir Plungės rajono savivaldybei, kurie padėjo džiovyklę pristatyti į namus.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode