Akmenės rajone nustatyti trys atliekų deginimo atvejai

 Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Akmenės rajono aplinkosaugininkai vykdydami akciją „Kaminukas“ tikrino įmones ir individualias valdas. Prie akcijos prisijungė ir Akmenės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos priešgaisrinės priežiūros pareigūnai. Reidu metu nustatyti trys atvejai, kuomet buvo deginamos atliekos.

Akcijos „Kaminukas“ metu buvo tikrinama, kaip eksploatuojamos katilinės ir įvairaus kuro katilai, koks kuras deginamas. Buvo tikrinamos transporto priemonių remonto dirbtuvės, garažų bendrijos, baldų gamybos ir medžio apdirbimo įmonės, individualių namų rajonai. Akmenės agentūros darbuotojai atliko 12 reidų.

Prie akcijos prisijungė ir Akmenės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai. Jie kartu rengė reidus ir dalyvavo patikrinimuose. Priešgaisrinės apsaugos pareigūnai, piliečiams suteikdavo konsultacijas gaisrinės saugos klausimais. Patardavo kaip saugiai ir tinkamai eksploatuoti šildymo įrenginius ir dūmtraukius, kaip saugoti ir laikyti kurą.

Akcijos metu Akmenės agentūros darbuotojai nustatė tris pažeidimus. Atliekas degino gyventojai. Dviem atvejais buvo deginamos baldų plokštės, o vienų avėjų įvairūs elektros instaliaciniai kabeliai. Pažeidėjams surašyti protokolai ir skirtos baudos. Už atliekų deginimą administracinių nusižengimų kodeksas (ANK 242 str. 1d.) numato baudą iki 60 eurų.

Aplinkosaugininkai primena, kad eksploatuojant katilus tiek buityje, tiek įmonėse galima naudoti tik kurą. Atliekas deginti griežtai draudžiama. Jos turi būti priduodamos atliekų tvarkytojams.

Artūras Konderauskas

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode