Lazdijų hipodrome skriejo trispalvėmis papuošti ristūnai

Tapo tradicija, jog vienu iš svarbiausių Valstybės atkūrimo dienos – Vasario 16-osios – šventinių renginių Lazdijuose yra tarptautinės ristūnų žirgų lenktynės LAZDIJAI 2017.  Šiemet į modernų Lazdijų hipodromą atvyko beveik pusšimtis gražuolių žirgų ir vadeliotojų iš Lietuvos, Lenkijos ir Latvijos. Neatsitiktinai šią dieną  su didžiausiu užsidegimu ir azartu tarp lenktynių dalyvių ir žiūrovų plazdėjo lietuviškumo dvasia. Visi lenktynėse bėgę žirgai ir vadeliotojai bei žiūrovai dalyvavo akcijoje “Nešk, žirgeli, Lietuvos trispalvę!” ir buvo pašenklinti Lietuvos trispalve. Ši unikali akcija užregistruota Lietuvos Prezidentūros tinklapyje. Tai atsiliepimas į Prezidentės kvietimą Vasario 16-ąją švęsti linksmai ir išradingai.

Šventinė programa hipodrome netradiciškai prasidėjo šunų kinkinių parodomąja programa. Toks reginys Lazdijuose surengtas pirmą kartą, todėl sulaukė didžiulio susidomėjimo. Susižavėjimo šiomis varžybomis neslėpė ne tik smalsuoliai vaikai, bet ir suaugę lazdijiečiai bei šventės svečiai, kurie gėrėdamiesi stebėjo, ką gali ištvermingi bičiuliai keturkojai.

Svarbiausia šventės dalis – ristūnų žirgų lenktynės. Buvo surengti šeši važiavimai, kuriuose dalyvavo vadeliotojai iš mūsų šalies ir kaimyninių valstybių. I važiavimo metu dalyviai varžėsi dėl Lazdijų rajono savivaldybės mero taurės „Lietuvos valstybės atkūrimo 99-osioms metinėms paminėti“. Pirmąją  vietą ir Lazdijų r. savivaldybės įsteigtą prizą iškovojo žirgas Gardens Fairytale su vadeliotoju Egidijumi Gudoniu. Antroji vieta atiteko žirgui Pronto Ribb ir vadeliotojui Stanislovui Kėriui, trečioji – žirgui Burbulas ir vadeliotojui Valdui Vencevičiui.

II važiavimo „Partizanų vadui Adolfui Vanagui atminti“ ir UAB „LitCon“ įsteigto prizo nugalėtojais tapo žirgas Delavaras ir vadeliotojas Gintaras Radzevičius (1 vieta), žirgas Vesenij Luč ir vadeliotoja Ema Mosolkovaitė (2 vieta) bei žirgas Granit Ollo su vadeliotoju Irmantu Gramacku (3 vieta). III važiavimo “Jotvingių krašto“ apdovanojimas ir  UAB „Ecoservice projektai“ bei UAB „ORDO“ įsteigti prizai atiteko Lukasz Kurys su žirgu Belle Cass (1 vieta), Dainiui Perednikui su žirgu Viesuklas (2 vieta) bei  Antanui Juškėnui su žirgu Bagis (3 vieta). 

IV važiavimo „Dzūkijos žemdirbių“ prizas, kurį įsteigė UAB „Medinta“, atiteko pirmos vietos nugalėtojui Mečislovui Radzevičiui su žirgu Ukmergės Lunatikas, antosios vietos laimėtoju pripažintas vadeliotojuas iš Latvijos Janis Ruškulis su žirgu Idilė. V važiavimo „Kovotojams už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę atminti“ ir UAB „Pietų Megrame“ įsteigto prizo nugalėtojais tapo Juozas Kvakšys ir žirgas Arėjas (1 vieta), Stanislovas Kėrys ir žirgas Favoritas (2 vieta) bei Ernestas Juškauskas su žirgu Asko Superman (3 vieta).

VI važiavimo „Žirginio sporto puoselėtojų, garsinančių šalies vardą“ 1 vietą iškovojo žirgas Gladiatorius ir vadeliotoja Monika Vinskutė, 2 vietą –  žirgas Strongas ir vadeliotojas Stanislovas Kėrys, 3 vietą –  žirgas Euro Star ir vadeliotojas  Alvydas Banėnas. Prizo nugalėtojams steigėjas UAB „Alkesta“ bei UAB „Parama“.

Visiem susirinkusiems į šventinį renginį daug gerų emocijų dovanojo ir Lazdijų žirgininkų klubo pasirodymas bei scenos žvaigždžių koncertas, kuriame netikėtu rakursu žiūrovai išvydo Livetą ir Petrą Kazlauskus, Vitaliją Katunskytę, Mantą Jankavičių, Virgį Stakėną, Donaldą Meiželytę bei Rytį Ciciną. Ne mažiau akį viliojo gardėsių bei tautodailininkų ir amatininkų dirbinių mugė.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode