„Į „Bėk bėk, žirgeli!” – su žemaitukais!“

2017 m. gegužės 30 – birželio 3 dienomis kviečiame dalyvauti Tradicinių kinkinių žygyje iš Lietuvos geografinio centro (Ruoščių k., Kėdainių r.) į Arklio muziejų (Niūronių k., Anykščių r.).

Anykščių rajono savivaldybė, Žemaitukų arklių augintojų asociacija, A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialinis muziejus ir jo Etninės kultūros  skyrius (Arklio muziejus) organizuoja Tradicinių kinkinių žygį „Į „BĖK BĖK, ŽIRGELI!“ – SU ŽEMAITUKAIS!”.

Žygio tikslas – puoselėti ir skleisti senąsias važiavimo žemaitukais į muges tradicijas, atgaivinti senovinių pakinktų ir medinių vežimų ar jų priklausinių gamybos amatus, tobulinti vadeliotojų įgūdžius bei formuoti Lietuvos kaip senas žirgininkystės tradicijas puoselėjančios šalies įvaizdį.

2017 m. gegužės 30 – birželio 3 dienomis Tradicinių kinkinių žygio dalyviai, autentiškais pakinktais pasikinkę žemaitukų veislės žirgelius, susėdę į vežimus mediniais ratais, pasipuošę raštuotomis gūniomis, apsirėdę senoviškais drabužiais, keliaus iš Lietuvos geografinio centro (Ruoščių k., Kėdainių r.) į Arklio muziejų (Niūronių k., Anykščių r.), o birželio 3 d. dalyvaus šventės „Bėk bėk, žirgeli!“ atidarymo parade.

Šventėje bus pristatyti žemaitukai ir skirtingiems etnografiniams regionams būdingi kinkiniai. Kiekvienas žygio kinkinys bus apdovanotas piniginiu prizu, organizatorių padėkomis ir rėmėjų dovanomis. Pasirodę šventės „Bėk bėk, žirgeli!“ parade, žygio dalyviai įsikurs organizatorių nurodytoje prekybos vietoje Arklio muziejaus teritorijoje.

Pagrindinį 1000 eurų vertės prizinį fondą įsteigė Anykščių rajono savivaldybė.

Tradicinių kinkinių žygio nuostatai

Tradicinių kinkinių žygis organizuojamas jau trečius metus iš eilės. 2015 m. tradiciniai kinkiniai dalyvavo Vilniaus Kaziuko mugės eisenoje, o 2016 m. keturias dienas važiavo iš Rumšiškių į Vilnių. Plačiau apie ankstesnius žygius skaitykite Arklio muziejaus interneto svetainėje:

http://arkliomuziejus.lt/zemaitukai-sugrizo-i-kaziuka/

http://arkliomuziejus.lt/kaip-anykstenai-su-zemaiciais-i-vilniu-vaziavo/

Platesnė informacija norintiems dalyvauti: tel. 8 687 12058 arba 8 686 31079.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode