Skaitymo skatinimo iniciatyva keliasi į neįprastą geležinkelio erdvę

Nuo kovo 7 dienos perkantys kelionės bilietus traukiniu ar šiaip užsukę į Šiaulių geležinkelio stotį (Dubijos g. 44) lankytojai kviečiami tapti viešosios akcijos „Skaityk – būk asmenybė!“ dalyviais. Šios akcijos iniciatorė Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka su partnere AB „Lietuvos geležinkeliai“, pristatydamos Šiaulių visuomenei kilnojamąją fotografijų parodą, kurioje žymūs žmonės reklamuoja savo mėgstamas knygas, kviečia visus skaityti ir propaguoti skaitymo kultūrą. Parodos eksponavimo vieta pasirinkta neatsitiktinai. Organizatorių tikslas – priminti apie skaitymo malonumą keliaujant.

Susipažinti su kilnojamąja paroda galės ne tik Šiaulių, bet ir Vilniaus, Kauno bei Klaipėdos geležinkelio stočių lankytojai – paroda keliaus po Lietuvą iki liepos mėnesio pradžios.

Fotografijų paroda „Skaityk – būk asmenybė!“ sukurta vykdant 2016 m. Šiaulių apskrities viešosios bibliotekos inicijuotą ir Lietuvos kultūros tarybos remiamą skaitymo skatinimo iniciatyvų populiarinimo projektą. Fotografijų ir parodos meninės koncepcijos autorius – fotografas, dizaineris Vilmantas Dambrauskas 10-yje parodos stendų įamžino žinomus Lietuvos žmones, sutikusius prisidėti prie skaitymo bei knygos reklamos.

Kilnojamosios parodos veidais tapo Juozas Budraitis, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Aidas Giniotis, Jolanta Kryževičienė, Faustas Latėnas, Martynas Levickis, Ieva Narkutė, Žydrūnas Savickas, Dalia Staponkutė ir roko grupės „Colours of Bubbles“ muzikantai.

Pasak projekto vadovės vyriausiosios bibliotekininkės Romos Baristaitės, paroda „Skaityk – būk asmenybė!“ yra socialinė reklama, pirmą kartą bibliotekos organizuojama viešoje erdvėje. Partnere šiai iniciatyvai įgyvendinti pasirinkta AB „Lietuvos geležinkeliai“. Bendrovė turi dalyvavimo skaitymo skatinimo projektuose patirties. Be to, visame pasaulyje populiarūs projektai, skatinantys visuomenę skaityti keleiviniame transporte, leidžiamos specialios kelioninės knygos. „Mūsų tikslas – atkreipti dėmesį į skaitymo kultūrą, parodyti jos svarbą ir sykiu priminti žmonėms apie malonumą skaityti važiuojant traukiniu. Kad tai daryti smagu ir naudinga, patvirtins bet kuris iš šių žymių žmonių. Taigi mūsų paroda siunčia visuomenei žinutę: „Skaityk ir būk asmenybė!“, – sakė R. Baristaitė.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode