Muzika sujungė regiono jaunuosius pianistus

Kovo 1 dieną Plungės Mykolo Oginskio meno mokykloje vyko 6-asis Žemaitijos ir Klaipėdos krašto muzikos ir meno mokyklų fortepijoninių ansamblių festivalis – konkursas „Muzika sujungia mus“, kurį organizavo mokyklos Fortepijono skyriaus mokytojai.

Šiais metais konkurso rengėjai sulaukė didelio būrio jaunųjų pianistų ne tik iš Žemaitijos ir Klaipėdos krašto muzikos ir meno mokyklų – Palangos, Kretingos, Gargždų, Klaipėdos, Skuodo, Salantų, Telšių, Mažeikių, – bet ir svečių iš Latvijos Tukumo miesto muzikos mokyklos. Iš viso konkurse dalyvavo 68 moksleiviai (33 ansambliai) ir 28 juos paruošę mokytojai.

Festivalio – konkurso dalyvių pasirodymus vertino kompetentinga žiūri. Komisijos pirmininkė – Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos fortepijono mokytoja ekspertė Virginija Ruzgienė, komisijos nariai: Palangos S. Vainiūno meno mokyklos mokytoja metodininkė Rasa Daukšienė, Gargždų muzikos mokyklos mokytojas metodininkas Petras Katauskis ir Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos direktorė Rita Urniežienė.

Konkurse sėkmingai pasirodė ir aukštų įvertinimų pelnė ir konkurso šeimininkai – Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos moksleiviai.

A kategorijoje Grand prix apdovanotas fortepijoninis ansamblis Akvilė Rimkutė ir Paulina Šatkauskaitė (mokyt. metod. Aliona Alminienė), 2 vietos laureato diplomas atiteko Kęstučiui Čiviliui ir Robertai Norvilaitei (mokyt. metod. Jūratė Jonauskienė).

B kategorijoje 1 vietos laureatėmis tapo Rusnė Skierutė ir Martyna Katkutė (mokyt. metod. Daiva Šimkienė), o 2 vieta pasidalijo Rija Pučkoriūtė ir Ingrida Bertašiūtė (mokyt. metod. Romena Bernotienė) bei  Rugilė Jurevičiutė ir Lukas Deimantas (mokyt. metod. Judita Stankutė).

C kategorijoje 2 vietos laureatėmis tapo pianistės Ina Narkutė ir Gabrielė Česnauskytė (mokyt. metod. Judita Stankutė).

Puikiai sekėsi ir mūsų svečiams iš Tukumo. C kategorijoje Alina Pankova ir Leldė Laugalė (mokyt. Maritė Folkberga) tapo 1 vietos laureatėmis.

Visą dieną Plungės Mykolo Oginskio meno mokykloje skambėjo nuostabi fortepijono muzika ir šurmuliavo jaunieji pianistai. Pasibaigus atlikėjų pasirodymams, kol komisija sumavo rezultatus, visi dalyviai ir jų mokytojai buvo pakviesti pabendrauti prie vaišių stalo į mažąją salę.

Daiva Šimkienė, Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos Fortepijono skyriaus vedėja

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode