Ligoninėje duris atvėrė atnaujintas Anesteziologijos-reanimacijos skyrius

Ukmergės ligoninėje duris atvėrė neatpažįstami atnaujintas Anesteziologijos-reanimacijos skyrius, kuris buvo neremontuotas nuo ligoninės atidarymo, ištisus keturis dešimtmečius. Dabar šis skyrius – it kokioje prestižinėje ligoninėje šviesus ir šiuolaikiškas, čia sudarytos puikios sąlygos medikams dirbti, o ligoniams sveikti.

Šiuolaikiškai, pagal visus reikalavimus sutvarkytos beveik 2 tūkstančių kvadratinių metrų patalpos, įrengta šešių lovų reanimacijos salė (apie 120 kv.m.) su slaugytojų postu ir vienos lovos palata, atskirta nuo bendros salės, taip pat sanitarinė patalpa bei sandėlis, personalo patalpos su tualetu ir dušu, skyriaus vedėjo, gydytojų ir slaugytojų kabinetai, visos patalpos apstatytos naujais baldais.

Atnaujintame skyriuje daug ir naujos įrangos: prie kiekvienos lovos įrengti monitoriai-ekranai, o jų fiksuojamus duomenis – kardiogramas, kraujo spaudimą, pulsą personalas galės stebėti viename centriniame monitoriuje, atsirado sunkiems ligoniams vaistų dozavimui skirtos švirkštinės pompos, dirbtinis plaučių ventiliavimo aparatas ir kt.

Anesteziologijos-reanimacijos skyriuje dirba 31 darbuotojas, jam vadovauja gydytoja anesteziologė-reanimatologė Aušra Mockevičienė.

Su įkurtuvėmis naujose patalpose Anesteziologijos-reanimacijos skyriaus kolektyvą sveikino kolegos iš kitų ligoninės skyrių, taip pat rajono Savivaldybės vadovai, tarybos nariai, buvę ir esami Seimo nariai ir kt.

„Norėčiau padėkojo buvusiai Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei bei buvusiems Seimo nariams Kaziui Grybauskui ir Arūnui Dudėnui, kurių parama ir pagalba padėjo įgyvendinti šį projektą, taip pat Ukmergės rajono savivaldybės merui Rolandui Janickui, kuris padėjo ir toliau padeda siekiant naujų aukštumų. Be abejo, iš anksto dėkoju ir dabartiniam Seimo nariui Juozui Varžgaliui, kurios paramos tikrai prireiks, kad šis projektas tęstųsi. Tikiuosi, kad J. Varžgalys šios kadencijos metu sudalyvaus ir naujojo operacinės bloko atidaryme.

Šis įvykis pirmiausia svarbus mūsų pacientams. Reanimacijos kasmet gydosi apie 2 tūkstančius sunkių ligonių. Visuomenei senstant daugėja senų sunkiai sergančių žmonių skaičius. Čia jie gaus visą būtiną, aukščiausiojo lygio pagalbą naujame, modernia aparatūra aprūpintame skyriuje.

Šiame skyriuje dirba tikrai puikūs darbuotojai: gydytojai, slaugytojai, jų darbas yra labai sunkus ir atsakingas, todėl labai džiaugiamės, kad pagerės jų darbo ir poilsio sąlygos.

Norėčiau palinkėti visam kolektyvui gero darbo, kad būtų išgelbėta kuo daugiau gyvybių“, – į susirinkusius kreipėsi Ukmergės ligoninės vadovas Rimvydas Civilka.

Ukmergės rajono savivaldybės meras R. Janickas padėkojo visiems už komandinį darbą. Pasak jo, projektas „VŠĮ Ukmergės ligoninės operacinio bloko ir reanimacijos skyriaus patalpų rekonstravimas“ tęsiasi jau nuo 2008 metų.

„Mes labai norėtume projektus įgyvendinti per 2-3 metus, norėtume eiti daug greičiau. Bet yra kaip yra.

Šiose naujose skyriaus patalpose stovime dėka buvusių mūsų atstovų Seime – buvusios Seimo pirmininkės Loretos bei Seimo narių Kazio ir Arūno. Jiems padedant dvejus metus šiam projektui vykdyti gavome padidintą finansavimą iš Sveikatos apsaugos ministerijos.

Visų esamų, buvusių ir būsimų politikų, visų mūsų tikslas yra vienas – Ukmergės ligoninė turi išlikti regionine. O tam reikia dviejų dalykų: kolektyvo, kuris yra ir jaunėja bei stiprėja, taip pat materialinės bazės – kad Ukmergės ligoninė būtų patraukli, kad ją rinktųsi ir aplinkinių rajonų gyventojai“,- teigė R. Janickas.

Ukmergės rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode