Vyko atvira diskusija

 Kovo 9 d. BĮ Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnyboje įvyko atvira diskusija, kurios tema „Globėjų, įtėvių mokymo ir konsultavimo (GIMK) mokymų programa ir jos esmė; GIMK vykdyta veikla Mažeikių rajone 2016 metais“.

Diskusijoje dalyvavo atestuotos GIMK mokytojos Vaiva Spudulienė ir Aurelija Lukė, Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Irena Macijauskienė, Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistė Inga Raupienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Jolanta Kekytė, Bendruomeninio pagalbos vaikams centro direktorė Daiva Meškienė, BĮ Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnybos direktorė Zita Jonauskienė ir kiti specialistai. Diskusijos metu buvo pristatyta GIMK programa.

      Programos esmė – pagrindinis dėmesys skiriamas gebėjimams, kuriuos privalo turėti asmenys, ketinantys globoti vaiką. Mokymų metu siekiama, kad norintieji įvaikinti ar globoti vaiką suprastų, kas jų laukia auginant įvaikintą (globojamą) vaiką. Naujos programos įgyvendinimas neapsiriboja vien būsimų globėjų (rūpintojų) ir įtėvių rengimu – paruošti specialistai teikia visokeriopą pagalbą įvaikinusioms ar globojančioms šeimoms, prisideda prie teigiamos visuomenės nuomonės apie globą ir įvaikinimą formavimo.

GIMK mokytojos buvo parengusios ir praktinių užduočių, kurios ne tik įtraukė dalyvius į veiklą, bet ir privertė susimąstyti, kad gyvenimas labai trapus ir pats asmuo negali kontroliuoti savo likimo. Diskusijoje dalyvaujantys specialistai aktyviai domėjosi programa, turėjo daug klausimų GIMK atestuotoms mokytojoms ir vieni kitiems. Buvo iškelta pagrindinė problema – asmenų, norinčių globoti ar įsivaikinti, trūkumas, aptartos galimybės viešinti GIMK programą, įstaigų ir organizacijų, bendruomenių bendradarbiavimas ieškant būsimųjų globėjų. Taip pat buvo pristatyta ir GIMK veikla Mažeikiuose 2016 metais. Pernai GIMK mokymuose dalyvavo 5 asmenys (3 šeimos). 1 šeima kreipėsi dėl įvaikinimo, 3 asmenys (2 šeimos) – dėl globojimo.

       Kviečiame visus, kurie domisi galimybe globoti ar įsivaikinti tėvų globos netekusius vaikus, atverti jiems savo namų duris, kreiptis į BĮ Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnybą, adresu: Naftininkų g. 9, Mažeikiai, telefonu (8 443) 20138 arba į Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrių, Laižuvos g. 3, Mažeikiai, telefonu 8 687 49582.

Renata DIDŽIULIENĖ

Socialinė darbuotoja

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode