Atsiskaitė bendruomenės nariams

Praėjusią savaitę Sedos seniūnijos salėje rinkosi Sedos bendruomenės nariai ir svečiai. Čia vyko Sedos bendruomenės ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas kuriame pateiktos bendruomenės metinė, finansinė ir revizijos ataskaitos.

Pateiktos ataskaitos

Pagal numatytą susirinkimo darbotvarkę bendruomenės pirmininkė Vita Domarkienė pristatė bendruomenės metinę veiklos ataskaitą, bendruomenės buhalterė Valerija Rumbutienė – metinę finansinę ataskaitą, bendruomenės revizijos komisijos pirmininkė Rima Danilevičienė – revizijos komisijos ataskaitą.                                                                                          

Pakeisti tarybos nariai

Kaip numatyta bendruomenės įstatuose, kas trejus metus turi būti renkama bendruomenės taryba ir bendruomenės pirmininkas. Susirinkusieji pasiūlė kandidatus į bendruomenės tarybos sudėtį. Nuspręsta, kad į bendruomenės tarybą būtų įtraukti asmenys, atstovaujantys įvairioms organizacijoms ir įstaigoms. Buvusios tarybos narius: Marių Zozą, Valę Draukšienę, Astrą Stonkuvienę, Audrą Sakalauskaitę, Rimą Silkauskienę, Dalią Zubavičienę ir Liną Anickienę pakeitė Ričardas Zoza, Viktorija Garalytė, Sandra Karečkienė, Daiva Kavaliauskienė, Rima Baužienė, Aušra Kazlauskienė, Elena Šmitiemė. Kiti tarybos nariai: Gintautas Griškėnas, Genoveita Gricienė, Aida Butkienė, Rima Danilevičienė, Valerija Rumbutienė ir Vita Domarkienė, liko.

Iš naujai išrinktos tarybos buvo renkamas bendruomenės pirmininkas. Nuspręsta buvusią bendruomenės pirmininkę V. Domarkienę palikti trečiai kadencijai.

Sprendžiama aktuali problema

Susirinkimo metu Vytauto Mačernio gimnazijos direktorė Aušra Kazlauskienė pristatė aktualią problemą – vaikų dienos centras, kuris glaudžiasi Sedos kredito unijos patalpose. Pasak direktorės, ten vaikams rinktis nėra itin palankios sąlygos, todėl Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narė Genoveita Gricienė įsipareigojo pagelbėti dėl vaikų dienos centro perkėlimo į bendruomenės patalpas.

Elena Šmitienė dar kartą pristatė projektą „Neregėta Seda“ ir paragino aplankyti nuotraukų parodą gimnazijoje ir internetiniame puslapyje http://neregetaseda.lt/.

Sedos parapijos klebonas Modestas Ramanauskas pasisakė bendruomeniškumo tema ir paragino, „kad iš puodo būtų ne tik kabinama, o į jį būtų ir įdedama“. Buvo diskutuojama, kaip mažinti atskirtį tarp senolių, pasiūlyta nepamiršti ir juos pasveikinti garbių jubiliejų progomis.

Laimutė Mažrimienė siūlė būti dėkingesniems, vieningesniems, skirti padėkas nusipelniusiems ir garsinantiems Sedą.

Bendruomenės pirmininkė padėkojo susirinkusiesiems, ankstesnės bendruomenės tarybos nariams, pasveikino naujai išrinktus ir paragino naująją tarybą dirbti išvien.

 

Valerija KVEDARAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode