Viekšniškiai padovanojo dovaną Lietuvai

Mažeikių rajono Viekšnių gimnazija kasmet aktyviai įsijungia į pilietinio ugdymo projektus, bendradarbiauja su Sausio 13-osios brolijos Viekšnių skyriaus, Šaulių sąjungos nariais, kviečia į svečius pilietinių ekspedicijų „Misija Sibiras“ dalyvius. Gimnazijos mokiniai – nuolatiniai respublikinio pilietinio ugdymo projekto „Tautos dvasios beieškant“ dalyviai. Ne vienus metus trunka ir gimnazijos bendruomenės bendradarbiavimas su Mažeikių politinių kalinių ir tremtinių bendrija.

Kovo 10-ąją gimnazijoje vyko šventinis koncertas „Dovana Lietuvai“, kuriame dalyvavo Mažeikių kultūros centro tremtinių ir politinių kalinių choras „Atmintis“ bei gyvieji istorijos liudininkai – tremtiniai ir politiniai kaliniai, gyvenantys Viekšniuose.

Šventę pradėjo Viekšnių lopšelio-darželio „Liepaitė“ mažyliai, kuriuos koncertui ruošė muzikos pedagogė Milda Tenienė. Po jų pasirodymo scenoje dainavo ir šoko gimnazijos meno kolektyvai. Valančiukų organizacijos nariams uždainavus „Žemėj Lietuvos, ąžuolai žaliuos“, jiems pritarė visi šventės dalyviai.

Daug jaudinančių akimirkų patyrė choro „Atmintis“ dalyviai, kai literatūrinės kompozicijos metu išgirdo liūdnas savo tremties istorijas iš dešimtokų lūpų. Jie padovanojo salėje susirinkusiems mokiniams, mokytojams jautrius pasakojimus bei skambias dainas.

Gimnazijos direktorius Rimantas Gricius, dėkodamas šventės dalyviams sakė, jog skaudžios tremties istorijos jaudina kiekvieną Lietuvos pilietį, pasidžiaugė, kad tremtiniai, jų vaikai, po ilgų ir sunkių tremties metų sugrįžę į Lietuvą, nepalūžo, dainuoja ir savo dainomis džiugina kitus. Gimnazijos direktorius susirinkusiesiems taip pat padovanojo dovaną – dainą.

Dar ilgai gimnazijoje netilo šventės šurmulys. Bendruomenės nariai, gimnazijos svečiai vaišinosi jaunųjų šaulių virta kareiviška koše, dalinosi šventės įspūdžiais.

Audronė BUZIENĖ

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui                            

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode