„Folkšokiai“ sudrebino Joniškio kultūros centrą

Jau trečius metus iš eilės, o šiemet pirmą kartą, Joniškio rajono gyventojus šėlti sukvietė „Folkšokių“ vakaronė. Salėje vos tilpo visi norintys aktyviai ir linksmai praleisti trečiadienio vakarą. Renginio dalyvių amžius buvo gana įvairus. Jauniausiam šokėjui Mateo – šiek tiek daugiau nei du metai.

Šokio sūkuryje sukosi moksleiviai, studentai, senjorai, mokytojai, jaunos mamos su savo atžalomis, kultūros darbuotojai, Šiaulių miesto gyventojai, panorę sudalyvauti „Folkšokių“ vakaronėje ir kiti miestelėnai. Šiaulių mieste paplitusią blaivių vakarėlių, liaudies šokių maniją sėkmingai plečia kolektyvas „Šiauliai United“, vadovaujamas Dianos Martinaitienės, kovo 15-osios vakarą Joniškio kultūros centre išjudino miestelėnus ir svečius. Prevencinį renginį organizavo Joniškio rajono savivaldybės Nusikaltimų prevencijos ir kontrolės komisija. Šis renginys buvo skirtas smurto prevencijai.                    

Renginio pradžioje visus pasveikino Joniškio rajono savivaldybės mero pavaduotoja Vaida Aleknavičienė, kuri trumpai kalbėjo apie smurto prevenciją, prašė visų netylėti ir informuoti tam tikras tarnybas, jei yra žinomi smurto atvejai jų gyvenamojoje aplinkoje. Mero pavaduotoja padėkojo jungtinių folkloro pajėgų „Šiauliai United“ vadovei už gražų bendradarbiavimą, jai padovanojo Vykinto Vaitkevičiaus knygą „Senosios Lietuvos šventvietės. Joniškio rajonas.“ ir vėliau salėje šoko kartu su kitais renginio dalyviais.

Įpusėjus renginiui, tautodailininkas, etnografas, vienas iš kolektyvo muzikantų Albertas Martinaitis perdavė savivaldybės Nusikaltimų prevencijos ir kontrolės komisijos narei Erikai Šivickaitei 12 jo rankomis pagamintų akmeninių pakabukų, kurie buvo padovanoti daugiausia šokusiems kolektyvams ir asmenims.

Renginyje aktyviai dalyvavo Joniškio žemės ūkio mokyklos, Sporto centro, Joniškio Mato Slančiausko progimnazijos šokėjai (vad. L. Budrienė), Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos Joniškio skyriaus senjorų šokių kolektyvo nariai (vad. G. Jarmoškienė), Joniškio kultūros centro folkloro kolektyvas „Kupars“ (vad. R. Kipšaitė­–Balčiūnienė), Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos, Mindaugių pagrindinės mokyklos, Plikiškių mokyklos – daugiafunkcio centro atstovai. 

Pasak Joniškio rajono savivaldybės Nusikaltimų prevencijos ir kontrolės komisijos pirmininko pavaduotojos Daivos Zikienės, tokie renginiai yra puikus užimtumas įvairaus amžiaus žmonėms ir smurto prevencija. Renginio metu kolektyvo „Šiauliai United“ vadovė D. Martinaitienė salėje kalbino jaunus žmones ir klausė jų, ką reikėtų daryti, jei žinai, jog Tavo aplinkoje yra smurtaujama. Visi vienareikšmiškai kalbėjo, kad būtinai apie tokius atvejus informuotų atitinkamas tarnybas ir netylėtų.

Joniškio rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode