Plaukikas D. Astrauskas laimėjo varžybas „Plauk už miestą 2017“

Tarpmiestinėse plaukimo varžybose „Plauk už miestą 2017“ Kėdainių rajono atstovas Darijus Astrauskas 50 metrų laisvuoju stiliumi nuplaukė per 23,05 sek. ir finišavo pirmas.

Septyniolikmetis Lietuvos čempionas ir šalies plaukimo jaunimo rinktinės narys D. Astrauskas varžėsi su septyniais plaukikais.

„Rungtis nebuvo sudėtinga, nes ji – mano mėgstamiausia. Labai džiaugiuosi geru savo pasirodymu“, – po varžybų sakė D. Astrauskas.

Plaukikas kasdien į baseiną skuba jau devintus metus ir vis drąsiau svajoja apie 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

„Plaukimas reikalauja labai daug darbo. Kasdien nuplaukiu keturis−šešis kilometrus. Mano mėgstamiausios rungtys – laisvasis stilius penkiasdešimt ar šimto metrų distancijose. Dėl plaukimo tenka atsisakyti laisvalaikio ir pasibuvimų su draugais, tačiau iškovotos pergalės atperka visus praradimus“, – sakė A. Astraukas.

Plaukiko treneris T. Pakštys džiaugėsi, kad Kėdainiuose netrūksta susidomėjusiųjų plaukimu. Maždaug šešiasdešimt vaikų lanko plaukimo treniruotes.

„D. Astrauskas – šaunuolis. Jis daug dirba, o už atsidavimą treniruotėse sportininkai visada sulaukia pelnyto atpildo. Trečdalis jaunųjų plaukikų – perspektyvūs ir, tikiuosi, netolimoje ateityje parodys gerus rezultatus. Smagu, jog galime vaikus mokyti plaukti, o jie išmoksta pasirūpinti savimi ir gali drąsiai elgtis vandenyje“, – sakė T. Pakštys.

Plaukimo varžybų nugalėtojui D. Astrauskui ir treneriui T. Pakščiui Atostogų parko direktorius Ričardas Jovaiša įteikė kvietimą neribotai naudotis poilsio ir sveikatinimo komplekso baze, o mūsų rajono gyventojai, pateikę pažymą apie deklaruojamąją gyvenamąją vietą, plaukiko dėka iki birželio 10 d. poilsio ir sveikatinimo komplekso baze Atostogų parke Palangoje gali naudotis trisdešimt procentų nuolaidomis.

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode