Juozapinės Mažeikių r. lopšelyje-darželyje „Delfine“

Juozapinės – kiekvieną kovo 19-ąją vykstanti pavasario sveikinimo šventė, pavadinta šv. Juozapo garbei. Tai gilių tradicijų pavasario šventė. Sakoma, kad per Juozapines parskrenda pempės – atbundančios gamtos, atšilimo pranašai. Mūsų senoliai tą dieną spėdavo, kokie metai jų laukia, nuo šios dienos moterys pradeda darželiuose sėti gėles, daržoves daigams.

Palaikydami Mažeikių miesto tradiciją – švęsti Juozapines, lopšelio-darželio „Delfinas“ bendruomenė ir ūkininkas Juozapas su pačia, sukvietė visus mažus ir didelius, nagingus ir kūrybingus į kasmetinį įstaigos renginį – Juozapinių turgų. Kasmet Juozapinių turguje pilni stalai vaikų, tėvelių ar senelių darbelių, rankdarbių, mezginių, lipdinių, papuošalų, skanėstų. Tai ne tik šventinis šurmulys, liaudies muzika, puiki nuotaika, prekyba, vaišės, svečiavimasis… Tai ir specialiai vaikams sudarytos galimybės pirkti, parduoti, derėtis, pristatyti savo gaminį, įsijausti į mūsų senolių tautodailės, amatininkystės dvasią, kuri įgauna ir šiuolaikišką atspalvį mūsų gyvenime.

Organizuodami šį renginį siekėme, kad vaikai suprastų, jog darbas – tai vertybė, o prekyba – pinigų skaičiavimas, pasiūlymas, savo prekių pagyrimas – tikrų tikriausias verslumo ugdymas.

Džiugu, kad į jomarko šurmulį noriai įsijungė ir ugdytiniai bei jų šeimos nariai. Dėkojame visai bendruomenei už dosnumą, mūsų tikslų ir siekių palaikymą. Smagu organizuoti šventes, kai matai švytinčius žmonių veidus. Dėkojame 2017 metų mažosios Lietuvos kultūros sostinės Ukrinų kaimo bendruomenės atstovams Liudvikui Vasiliauskui ir Lenai Kryževičienei.

Ūkininkas Juozapas namo grįžo su pilnu vežimaičiu prekių. Kitais metais jis būtinai sugrįš, nes žino, kad ten, kur darbščios rankelės, ten gėrybių kraitelės.

Vitolda GARALIENĖ

Auklėtoja metodininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode