Tiek daug spalvotų kojinių Joniškyje dar nėra buvę

Kovo 21-ąją pirmą kartą Joniškyje paminėta Pasaulinė Dauno sindromo diena. Renginį, kuris prasidėjo eisena nuo „Saulės“ pagrindinės mokyklos ir baigėsi spalvingu koncertu Joniškio kultūros centre, organizavo Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos Dienos užimtumo centras ir Specialiojo ugdymo skyrius.

Tą dieną visi buvo kviečiami atvykti į šventę su spalvingomis kojinėmis, tad taip visi ir padarė – ne tik organizatoriai, bet ir žiūrovai iš toli buvo pastebimi mūvintys spalvotas, žaismingas bei linksmas kojines. Spalvingos kojinės, įkvėptos Pasaulinės Dauno sindromo dienos, nėra vien chromosomų simbolis. Jos – būdas patraukti dėmesį, skleisti aplinkiniams žinią apie Dauno sindromą turinčius žmones.

Renginyje dalyvavo Joniškio rajono savivaldybės meras Gediminas Čepulis, kuris apgailestavo, kad nespėjo apsimauti spalvotų kojinių, nes į renginį atskubėjo tiesiai iš Komiteto posėdžio. Rajono vadovas pasidžiaugė šventės dalyvių aktyvumu, padėkojo tėveliams ir pedagogams, kurie suteikia galimybę integruotis savo atžaloms į visuomenę, šokti, dainuoti ir dalyvauti įvairiuose užsiėmimuose. Meras organizatoriams padovanojo saldžią dovaną.

Akcijos globėjos, mero pavaduotojos Vaidos Aleknavičienės sveikinimą perdavė Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Dienos užimtumo centrui Edita Petraitė.

Pasaulinė Dauno sindromo diena pasaulyje minima 12 kartą, Lietuvoje – jau ketvirtąjį. Sergantieji Dauno sindromu vis dar susiduria su priešiška visuomenės reakcija, tad svarbiausias šios visame pasaulyje minimos dienos tikslas – padėti integruotis šiems žmonėms ir jų šeimoms į visuomenę bei didinti socialinių paslaugų pasiekiamumą.

Joniškio rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode