Kuršėnų ligoninės pacientų laisvalaikiui vokiečiai įrengė kambarį

Jau penkioliką metų Vokietijos, Demino miesto Jaunųjų europiečių sąjungos prezidentą Zigfridą Logalį su žmona Ingrida kuršėniškiai žino, kaip labdaringus ir padėti siekiančius žmones. Jie dažnai į Kuršėnus atveža reikalingų daiktų ir įrangos Kuršėnų ligoninei, St. Anglickio mokyklai, vaikų lopšeliams-darželiams, neįgaliesiems.

Prieš didžiąsias šventes svečiai atvyksta su dovanomis moksleiviams, ligoniams.

Šį kartą Zigfridas Logalis su žmona Ingrida apsilankė Kuršėnų ligoninėje, kur įvyko nuoširdi popietė, skirta pacientų poilsio kambario atidarymui. Ligoninės foje susirinkusius ligoninės medikus, ligoniukus ir svečius dainomis sutiko Kuršėnų St. Anglickio mokyklos mergaičių choras. Svečius visada lydinti Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos mokytoja Ramutė Zorienė svečius – Zigfridą ir Ingridą pavadino lyg tai pavasario paukščiais, kurie visada sugrįžta į Kuršėnus.

Zigfridas Logalis pasidžiaugė dėmesiu jiems ir padėkojo už šiltą priėmimą. Jis pažymėjo, jog lankantis Briuselyje ir kalbantis su Europos Sąjungos tarybos valdininkais, yra pabrėžiamas socialinis aprūpinimas sveikatos srityje. Vokietijoje visos ligoninės turi ligonių laisvalaikiui skirtas patalpas. Vienur jos yra mažesnės, kitur – didelės. Tad mums kilo idėja tokį pacientų laisvalaikio kambarį įrengti Kuršėnų ligoninėje. Ligoninės direktorė Renata Noreikaitė maloniai sutiko skirti patalpas tokiam kambariui įrengti. Svečių dėka šiame kambaryje atsirado poilsio baldai, nupirktas didelis televizorius. Be to, vokiečiai atvežė ir padovanojo muzikinį centrą, neįgaliųjų vežimėlius, vaikštynes, kitų ligoninei reikalingų daiktų.

Ligoninės direktorė Renata Noreikaitė padėkojo svečiams už dovanas ir įteikė padėkos raštus. Taip pat buvo įteiktas ir Kuršėnų seniūno Vytauto Gedmonto padėkos raštas.

Zigfridas Logalis ir ponia Ingrida prasitarė, kad jau suka galvas, kaip suorganizuoti jaunimo forumą, kuriame galėtų pabendrauti Kuršėnų, Lenkijos ir Vokietijos jaunimas.

Zigmas Ripinskis, Šiaulių rajono savivaldybė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode