Pakruojo Juozo Paukštelio viešojoje bibliotekoje – analogų Lietuvoje neturinti knyga „be pavadinimo“

Pakruojo rajono savivaldybės Juozo Paukštelio viešojoje bibliotekoje jau galite rasti analogų Lietuvoje neturinčią knygą „be pavadinimo“ – iš gyvenimo pasitraukusių asmenų istorijas jų artimųjų akimis.

„Jei ši knyga nors vienam padės išgyventi artimojo savižudybę ir išgelbės nors vieną gyvybę, kalbėti buvo verta“, – sako šioje knygoje prabylantys žmonės. Sukrečiantys ir jautrūs jų pasakojimai liudija giliausias ir intymiausias patirtis, jų artimiesiems iš gyvenimo pasitraukus savo valia.

Kalbant apie savižudybę ir jos sukeltą skausmą, sunku rasti tinkamų žodžių, todėl ši knyga neturi pavadinimo. Kiekvienam skaitančiajam paliekama galimybė užrašyti savąjį, išreiškiantį skaitant kilusius jausmus ir mintis.  

Tyrimai rodo, jog vidutiniškai bent kartą per savaitę 1 iš 20 žmonių pagalvoja apie savižudybę. Lietuvoje vis dar labai trūksta pagalbos, tad tokios mintys pakankamai dažnai perauga į veiksmus. Per metus nusižudo arti 1 000 kūrybingų, jautrių ar sau vietos nerandančių žmonių. Maždaug 10 tūkstančių yra labai smarkiai nukentėję nuo savižudybių artimame rate.

Knygos idėjos autorius – Seimo narys Mykolas Majauskas.

Pakruojo rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode