Šiauliai rems ir stiprins aukštąsias mokyklas

Šiaulių miesto savivaldybė pasiruošusi prisidėti prie mieste veikiančių aukštojo mokslo įstaigų išsaugojimo ir tolimesnio jų veiklos stiprinimo. Jau paskelbta apie numatomą bendradarbiavimo programų finansavimą, svarstomos ir kitos priemonės. Savivaldybės planai turėtų nuraminti aukštojo mokslo reformos išgąsdintus abiturientus, kurie šiuo metu kaip tik renkasi būsimą alma mater.

Šiaulių miesto savivaldybė prisidės prie mūsų mieste veikiančių aukštųjų mokyklų tinklo stiprinimo. Jau yra sudaroma darbo grupė, spręsianti, kaip išsaugoti aukštąjį mokslą mūsų mieste. Pasak miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Antano Bartulio, Šiauliams svarbu išsaugoti visas tris mokslo grandis. Miesto ir viso Šiaurės Lietuvos regiono abiturientams būtina suteikti galimybę čia įgyti universitetinį, koleginį išsilavinimą arba įgyti specialybę Profesinio rengimo centre. Viena pirmųjų užduočių – nuraminti dėl aukštojo mokslo reformos kilusių diskusijų išgąsdintus būsimuosius studentus ir užtikrinti, kad šiuo metu mieste veikiančios mokyklos gyvuos dar ne vienerius metus.

„Miestui tikrai svarbu turėti visas tris pakopas: profesinį, koleginį ir universitetinį išsilavinimą apimančias mokslo įstaigas. Todėl Savivaldybė rengia planą, kaip prisidės prie šių įstaigų stiprinimo, studijų kokybės gerinimo“, –  spaudos konferencijoje kalbėjo A. Bartulis.

Pirmoji aukštųjų mokyklų stiprinimo priemonė – studentams skatinti, technologinės krypties programoms stiprinti ir kitoms veikloms skirtas Savivaldybės finansavimas. Iš miesto biudžeto tam numatyta 50 000 eurų.

„Laukiame  pasiūlymų iš visų aukštųjų mokyklų mūsų paskelbtam konkursui. Siekiame, kad šiemet didesnis dėmesys būtų skiriamas technologinėms studijoms. Todėl vienas prioritetų yra gamtamokslines, inžinerines, informacinių technologijų krypties studijas pasirinkusių studentų skatinimas. Taip pat norime sutelkti aukštųjų mokyklų potencialą ir jų techninę bazę inžinerinės, technologinės krypties veikloms, skirtoms mokiniams, stiprinti ir optimizuoti Šiauliuose“, – sakė Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorė Asta Lesauskienė.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode