Klaipėda ruošiasi vasaros sezonui

Antradienį posėdžiavusi ekstremalių situacijų valdymo komisija kaip ir kasmet išklausė įvairių tarnybų informaciją apie po žiemos vykdomus darbus ir konstatavo, kad vasaros sezonui Klaipėdoje bus pasirengta laiku.

Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova pristatė miesto tvarkybos darbus, tarp kurių pagrindiniai – gatvių tvarkymas, duobių lopymas, medžių genėjimas, paplūdimių prieigų kelių remontas, sąvartynų tvarkymas. Rengiamasi visuotinėms talkoms, į kurias jau užsiregistravo 30 dalyvių grupių iš viso miesto.

Kretingos miškų urėdijos specialistai pradėjo budėjimus miškuose, yra apsirūpinę reikalinga technika, turi 3 ugniagesių automobilius, 7 visureigius, o kontrolę miškuose vykdo 40 urėdijos darbuotojų. Didžiausią rūpestį miškininkams kelia vasarą prasidėsiančios automobilininkų spūstys Smiltynėje, nes pasitaiko vairuotojų, nekreipiančių dėmesio į kelio ženklus ir užstatančių savo transporto priemones, dėl ko priešgaisrinės ir kitos gelbėjimo tarnybos negali pravažiuoti į gaisro kilimo vietas. Policija, Viešosios tvarkos skyrius žadėjo užtikrinti tvarką Smiltynės pamiškėse, kad nesusipratimų būtų išvengta. Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda informavo, kad Smiltynėje apmokestinus automobilių stovėjimą jau praėjusią vasarą situacija pagerėjo, tikimasi, kad ir šiemet netvarkos bus išvengta.

Įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ vadovas Virginijus Urbonas komisiją informavo, kad pradedama organizuoti gelbėtojų atranka. Tikimasi, kad jų vasarą nepritrūks. Technika parengta, nupirkti 2 keturračiai ir 2 vandens motociklai. Infrastruktūros parengimas taip pat organizuojamas: gaminamos naujos persirengimo kabinos, suoliukai, užsakomos šiukšlių dėžės. Žadama, kad neįgalieji poilsiautojai jiems skirtame paplūdimyje Melnragėje sulauks naujovių – jiems rengiama infrastruktūra, priemonės. Pasak V. Urbono, paplūdimyje bus du neįgaliesiems pritaikyti plaukiojantys vežimėliai, kurių pagalba, padedant asistentams, žmonės galės išsimaudyti jūroje. Komisija informuota, kad vasaros sezonas paplūdimiuose pradedamas gegužės 15–20 dienomis, priklausomai nuo orų.

Specialiųjų tarnybų (priešgaisrinės gelbėjimo, policijos) atstovai ragino šviesti suaugusius ir vaikus, organizuoti prevencines priemones dėl vasarą tykančių įvairių pavojų, gaisrų, nesaugių maudynių.

Tarnybos vasarą paplūdimiuose budės nuolat, viešoji tvarka bus užtikrinama, ypatingas dėmesys ir sustiprintos pareigūnų pajėgos bus skiriamos mūsų pajūrio zonai, taip pat Neringai ir Palangai.

Poilsiautojų saugumą sieks užtikrinti ir valstybinė maisto veterinarijos tarnyba, kurios specialistai nuolat tikrins, kaip vykdoma prekyba maisto produktais paplūdimiuose, visuomeninio maitinimo įmonėse.

Kovo 18 d. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus paskelbtas ekstremalus įvykis, kuomet buvo nustatytas pirmasis paukščių gripo atvejis (rasta infekuota nugaišusi gulbė), bus atšauktas balandžio 18 d., jei iki to laiko mieste nebus nustatyta daugiau viruso atvejų. Klaipėdai kyla grėsmė ir dėl afrikinio kiaulių maro užkrato plitimo – pastaruoju metu maras, užkrėtęs laukinius šernus, nustatytas Panevėžio regione, vėliau Raseinių apylinkėse, neatmetama, kad gali plisti Klaipėdos link.

Visuomenės sveikatos centro atstovas Rimantas Giedraitis ypatingą dėmesį atkreipė dėl netrukus padažnėsiančių žolės deginimo atvejų. Anot jo, tokie gaisrai kelia pavojų ne tik gamtai , bet daro žalą ir žmonių sveikatai, todėl ragina vykdyti prevencijos priemones ugdymo įstaigose ir informuoti potencialius degintojus ir dėl gresiančių 20–120 eurų dydžio baudų.

Pranešta, kad mieste labai suaktyvėjo erkės. Ypač jų daug miškuose. Svarbu, kad žmonės būtų atsargūs ir informuoti, jog erkės ne tik aktyvios, bet ir užkrėstos. Pagrindinė priemonė apsaugoti žmones – statyti kuo daugiau ženklų, informuojančių apie gresiantį pavojų.

Klaipėdos miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode