Mituvos ir Imsrės upių santakoje pušų daugėja

Idėją pasodinti pušų gojelius Jurbarko miesto viešosiose erdvėse praėjusiais metais gyventojams pasiūlė savivaldybės specialistai, pasitarę su miškininkais, norėdami pagerinti jurbarkiečių gyvenamąją aplinką. 2016 m. balandžio mėnesį daugiau nei 50 Jurbarko rajono savivaldybės darbuotojų prie Mituvos ir Imsrės upių santakos pasodino pirmuosius 200 paprastųjų pušų sodinukų, kuriuos miestui padovanojo šią idėją palaikiusi VĮ „Jurbarko miškų urėdija“.

 

„Tai, kad daugiau nei trys ketvirtadaliai pasodintų pušų sodinukų prigijo, miškininkų vertinimu – itin geras rodiklis, rodantis, kad visų mūsų pastangos ir darbas buvo ne veltui. Esame dėkingi ne tik VĮ „Jurbarko miškų urėdijai“ padovanojusiai sodinukų apsaugas, bet ir gyventojams už geranorišką požiūrį, puoselėjant šiuos pušų gojelius“, – bendro darbo rezultatais džiaugėsi Jurbarko rajono savivaldybės mero pavaduotojas Saulius Lapėnas, vienas iš šios idėjos iniciatorių.

„Šiandien Jurbarko rajono savivaldybės administracijos darbuotojų talkos metu atsodinome ne tik neprigijusias pušaites, bet ir pasodinome naujų. Iš viso apie 150 pušaičių. Maždaug tiek pat sodinimo vietų atnaujinome nuimdami velėną ir jos vietą užpildami spygliuočių pjuvenomis, kurios turėtų sulaikyti drėgmę, padidinti rūgštingumą ir neleisti dygti žolei. Tai turėtų apsaugoti pušaites ir pjaunant žolę. Nuoširdžiai dėkojame visiems darbuotojams, kurie, nepaisant lietingo oro, dalyvavo talkoje. Labai tikimės ir geranoriško gyventojų požiūrio puoselėjant šią erdvę, kuri, neabejoju, taps dar patrauklesne“, – sakė Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius.

„Sodinti medelius ir juos prižiūrėti gali visi miesto gyventojai, tačiau savo ketinimus ir galimybes reikia suderinti su miesto seniūnu Romualdu Kuru. Atvykus į seniūniją bus suteikta galimybė susipažinti su specialistų parinktomis viešųjų erdvių apželdinimo vietomis, bus suteikta kita būtina informacija“, – patikino administracijos direktorė Vida Rekešienė atkreipdama dėmesį į tai, kad tinkamiausias metas spygliuočiams sodinti yra pavasaris (balandžio pabaiga ir gegužės pradžia) ir ruduo (antrasis sodinimo laikotarpis nuo rugpjūčio iki rugsėjo pabaigos).

„Spygliuočių nauda daugialypė ir būtent tai lemia jų populiarumą, nes žaliuoja visus metus, yra pakantūs įvairioms klimato sąlygoms, teikia pavėsį, užuovėją ir nereikalauja itin didelių sąnaudų nukritusiems lapams surinkti ir utilizuoti“, – įsitikinęs mero pavaduotojas Saulius Lapėnas ragina ir gyventojus atkreipti dėmesį į šių sodinukų naudą, formuojant ne tik miesto, bet ir privačių gyvenamųjų teritorijų apželdinimą.

 Lina Lukošiūtė, Tarybos ir mero sekretoriato specialistė viešiesiems ryšiams

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode