Šiuolaikiška biblioteka Šalčininkuose

Šalčininkų rajono savivaldybės viešoji biblioteka yra šiuolaikiška ir atvira visiems – tiek mažiesiems, tiek suaugusiems skaitytojams. Biblioteka turi 26 padalinius rajono teritorijoje.

Kovo 27 – balandžio 2 dienomis 32 Europos valstybėse praėjo „Interneto savaitė” (angl. „Get Online Week”), kuri ragina europiečius mokytis, dalyvauti, dalytis ir kurti tūkstančiuose renginių ir veiklų, skirtų skaitmeninių pokyčių aspektams. „Interneto savaitė” yra kasmetis renginys, skatinantis naudotis technologijomis bei internetu, įgyti geresnių įgūdžių ir labiau pasinaudoti interneto teikiamomis galimybėmis. Šią akciją remia verslas, nevyriausybinės organizacijos ir valdžios institucijos, o ją kasmet kovą rengia garsi skaitmeninių įgūdžių asociacija „Telecentre Europe“, atstovaujanti partnerius 32 Europos šalyse. „Interneto savaitė“ praėjo ir Šalčininkų savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Butrimonių, Šalčininkų, Rūdninkų, Tribonių, Dainavos, Baltosios Vokės, Eišiškių Vaikų literatūros, Pabarės, Skinymų, Čiužiakampio, Gerviškių, Jančiūnų, Didžiųjų Sėlų bibliotekos organizavo renginius įvairiomis temomis: saugus elgesys internete kompiuterinio raštingumo mokymai, paskaitos apie internetą ir jo galimybes, elektronines paslaugas. Bibliotekos lankytojams buvo paruošti saugesnio interneto bei naudojimosi kompiuteriu žinių įsivertinimo testai, įvairus konkursai, filmukai. ,,Interneto savaitė“ leido bibliotekos lankytojams geriau pažinti ne tik internetinio galimybes, bet kartu susimąstyti apie atsakingą ir saugų buvimą internetinėje erdvėje.

Kovo 30 d. Šalčininkų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje įvyko literatūrinė popietė „Gimtinė mano – Lietuva“, skirta Lietuvos šimtmečiui paminėti. Vaikams iš Šalčininkų specialiosios mokyklos vyr. bibliotekininkė Alina Juchnevič trumpai papasakojo Lietuvos istoriją. Vėliau galėjo atsakyti į viktorinos „Ką žinai apie Lietuvą“ klausimus bei gauti prizus. Tuo metu bibliotekoje veikė knygų paroda „Aš tavo gimtinė vardu Lietuva“, vaikai ją apžiūrėjo bei galėjo pasiskolinti juos sudominusias knygas. Po renginio vaikams buvo parodytas bibliotekos „Motiejuko“ teatro spektaklis „Pepė eina į mokyklą“.

Kaimo vietovėse gyvenantys gyventojai gali pasinaudoti biblioteka, kaip pajamų deklaravimo vieta. Kovo 31 dieną Butrimonių bibliotekoje jiems talkino Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vyriausioji specialistė Tatjana Bagdiunienė, kuri išsamiai paaiškino, dėl kokių priežasčių gyventojai privalo pateikti metines deklaracijas. Pajamas deklaravo 72 Butrimonių seniūnijos gyventojai.

Minint Tarptautinę vaikiškos knygos dieną, balandžio 3-iąją, Dainavos bibliotekoje vyko renginys „Nuskriaustos knygelės“, kuriame dalyvavo Dainavos pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniai. Renginio pradžioje mokiniams trumpai papasakota, kas yra knyga, kodėl ir kaip skaitome knygas, kaip jas reikia tausoti. Renginio metu vaikams buvo pasiūlyta sutvarkyti knygas, kurios nukentėjo nuo nesąžiningų skaitytojų ir neatsargaus jų elgesio. Bibliotekininkė iš anksto paruošė knygas, kuriose vaikai su mielu noru klijavo suplyšusius lapus, trintuku šalino užrašus ant puslapių, lygino sulankstytus puslapius, kai kuriose knygose priklijavo knygos grąžinimo lapelius. Po smagių ir pamokančių akimirkų, praleistų kartu, visi pasivaišino saldumynais.

Šalčininkų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode