Balandžio 10 d. Šeduvoje bus puošiamas didžiausias Velykų medis Lietuvoje

Šeduvoje apie artėjančias Velykas primins didžiausias Velykų medis Lietuvoje. Artėjant šventoms Velykoms, Šeduvos lopšelio-darželio bendruomenė vėl subruzdo – rengiasi pagerinti savo pačių 2015 metais pasiektą Lietuvos rekordą. Lopšelio-darželio kieme mažieji darželio auklėtiniai, jų auklėtojai ir tėveliai jau septintą kartą puoš Velykų medį. Planuojama ant jo pakabinti apie penkis tūkstančius tuščiavidurių, įvairia technika dekoruotų margučių.

Pasak lopšelio darželio direktorės Daivos Staškūnienės, margučius gamino visi: nuo pačių mažiausiųjų darželio auklėtinių, iki auklėtojų ir vyriausių jų šeimos narių. Prisidėjo ir Šeduvos globos namai, Šeduvos gimnazija, Šeduvos seniūnija, Šeduvos kultūros ir amatų centras, Vėriškių bendruomenė. Šiais metais ant medžio kabės labai daug naujų, spalvingų, įdomiomis ir įvairiomis technikomis dekoruotų kiaušinių: apmegztų, apnertų, apklijuotų karoliukais, padengtų spalvotais klijais.

Kiekviena grupė atsineš savo dekoruotus tuščiavidurius margučius, kurie kabės apie mėnesį. „Rekordas buvo užfiksuotas du kartus: 2013 ir 2015 metais. 2013 metais ant darželio kieme augančio Velykų medžio kabėjo 1 853 margučiai, 2015 metais – 3 345 margučiai. 2016 metais medį puošė 4 165   margučiai, bet rekordo tuomet nefiksavome. Šiuo laiku gamtoje trūksta spalvų, o medis tarsi skleidžia gerą, šviesią energiją, primena atbundančią gamtą“, – sako D. Staškūnienė.

Pasak darželio atstovų, šiai dienai ruošiamasi ilgai: nuo rudens pradžios renkami tuščiaviduriai kiaušiniai tiek darželio, tiek auklėtojų ir auklėtinių virtuvėse. Juos išpūsti gana sudėtinga, bet darželio atstovai tikina turintys slaptų metodų ir šešerius metus patirties. Vėliau juos dekoruoja visi darželio auklėtiniai, jų tėveliai, pedagogai.

Radviliškio rajono savivaldybės administracija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode