Paminėjo Tarptautinę vaikų knygos dieną

Balandžio 4 d. Mažeikių rajone, Ukrinuose paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena, kuri nuo 1967 m. visame pasaulyje švenčiama kasmet balandžio 2-ąją ir sutampa su Hanso Christiano Anderseno gimtadieniu. Ukrinams šie metai neeiliniai – jie paskelbti Mažąja Lietuvos kultūros sostine, todėl ir Tarptautinė vaikų knygos diena buvo išskirtinė – svečiavosi Lina Žutautė, šaunių istorijų apie Kakę Makę kūrėja ir dailininkė.

Bibliotekininkė pasveikino susirinkusiuosius su praėjusia Tarptautine vaikų knygos diena ir pasidžiaugė gausiu būriu dalyvių, nes su rašytoja susitikti panoro ne tik ukriniškiai, bet ir vaikai iš Renavo bei Židikų, atvykę su bibliotekininkėmis ir mokytojomis.

Gausiais aplodismentais sutikta L. Žutautė papasakojo, kad yra šiaulietė, čia baigė mokyklą ir studijas, pradėjo dailininkės, vėliau – ir rašytojos karjerą. Per 6-erius metus parašė, o leidykla „Alma littera“ išleido penkiolika L. Žutautės knygelių. Dar 8 autorių knygas dailininkė yra iliustravusi. L. Žutautės vardas pirmiausia siejamas su istorijomis apie Kakę Makę, kurios vardą turbūt žino kiekvienas vaikas. Knygose rašytoja pasakoja smagias istorijas, mėgindama ugdyti vaikų įpročius tvarkytis, rūpintis savo daiktais, laikytis higienos, gražiai bendrauti su suaugusiaisiais ir kitokių naudingų dalykų.

Vaikai klausėsi rašytojos pasakojimo, žiūrėjo smagias autorės iliustracijas, o išgirdę kokį klausimą, iš karto pateikdavo atsakymą. Beveik visas knygas jie buvo perskaitę, žinojo veikėjų vardus ir jiems nutikusias istorijas. Kakės Makės autorei užduota daug klausimų. Vaikai teiravosi rašytojos amžiaus, kiek Kakei Makei metų, kokius gyvūnus rašytoja turi namuose, kiek metų jau rašo ir kt. Patenkinę smalsumą ir gavę autografą dovanų, susitikimo pabaigoje visi nusifotografavo atminimui.

Valda MURAVJOVIENĖ

Ukrinų filialo bibliotekininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode