Panevėžio studentui robotų entuziastui – kelialapis į prestižinį renginį Japonijoje

KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakulteto (PTVF) magistrantas Giedrius Liaučys, sukonstravęs robotą „Ciongs“, laimėjo kelialapį į Japoniją. Tokie Lietuvoje paskirti tik du. Kelialapis buvo laimėtas „Baltic Robot Sumo“ varžybose, kurios yra Japonijoje vykstančio „International Robot Sumo“ renginio atrankinis etapas Baltijos šalyse.

„Robotą pradėjau surinkinėti prieš 5 metus – 12-oje gimnazijos klasėje, tačiau dėl išteklių stygiaus galėjau pabaigti tik prieš pusmetį. Gamyba ne tik techniškai sudėtinga, bet ir reikalauja didelių finansinių resursų. Konkurencingo roboto detalių rinkinio kaina prasideda nuo 2 tūkst. Eur“, – pasakojo G. Liaučys.

Studentas domisi robotais nuo 8 klasės, o įvairiose robotų varžybose Lietuvoje ir už jos ribų dalyvauja nuo 2009-ųjų. Pasak G. Liaučio, Lietuvoje šiuo metu yra tik du tokio tipo veikiantys robotai.

Vaikinas ne tik studijuoja, konstruoja robotus, bet ir veda robotikos užsiėmimus Panevėžio regiono moksleiviams – jis yra PTVF Technologijų mokymo centro (TMC) būrelio mokytojas. Jo vadovaujami moksleiviai šių metų „Robotiadoje“ laimėjo visas prizines vietas „Free style“ rungtyje.

Panevėžio miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode