Įdomus literatūrinis susitikimas

Balandžio 11 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko rašytojo Vytauto Almanio knygos „Tolstančios salos“ pristatymas. Dalyvavo knygos autorius, publicistas, miškininkas, aplinkosaugininkas V. Almanis bei rašytojo sūnus, Ventos regioninio parko direktorius, literatas Andrius Almanis.

Pristatė kūrinius

Renginio dalyviai išgirdo įdomius pasakojimus, nuotykius bei pasiklausė kūrinių ištraukų. Rašytojas pristatė ir papasakojo apie visus savo kūrinius. Naujausią autoriaus knygą piešiniais ir nuotraukomis iliustravo Naujosios Akmenės muzikos mokyklos dailės mokytoja, rašytojo dukra Rita Almanis. V. Almanis – trykštantis energija ir labai charizmatiška asmenybė. Kalbėdamas apie Altajų, ne sykį užsiminė apie sniego žmogų. Jo balta baltutėlė barzda ir tokios pat spalvos plaukai darė jį patį panašų į minimą personažą. Galėjo susidaryti įspūdis, kad jis ne iš gretimo rajono atvykęs įdomus ir talentingas rašytojas, bet ateivis iš kažkokios mistinės praeities. Buvo tikrai įdomu. 

Apie autorių

Kaimyniniame Akmenės rajone gyvenantis rašytojas yra išleidęs publicistines knygas „Baltųjų vandenų šalyje“ (1973 m.), „Per Ulkero žvaigždyną“ (1979 m.), nuotykių romanus „Audra susitelkė Korgone“ (1981 m.), „Toli ir arti“ (1985 m.), „Už kalnų namai“ (1992 m.). 2016 m. išleista šeštoji  rašytojo knyga „Tolstančios salos“, kurią autorius vadina tikrų įvykių ir žmonių istorijų knyga. Tai istorijos apie miškus, laukus, gamtą, apie visai nesenus dar laikus, apie tokius kartais keistus, visai nedidelius, bet tikrus įvykius bei žmones, tarsi apie nutolstančias salas....

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode