Startavo projektas „Integrali pagalba į namus Pakruojo rajone“

Pakruojo nestacionarių socialinių paslaugų centras pradėjo vykdyti Integralios pagalbos programą.

Integrali pagalba namuose – tai neįgaliems ar senyvo amžiaus asmenims jų namuose teikiamos slaugos ir socialinės globos paslaugos, kurių pagalba tenkinami kasdieniai globos bei slaugos poreikiai.

Socialinių darbuotojų padėjėjai teikia buitinę pagalbą: apsirūpina maisto produktais, pagamina maistą, pamaitina, sutvarko kambarį, bendrauja su senoliu. Slauga – kurią teikia slaugytojų padėjėjai, kad, prie lovos prikaustytų žmonių nekamuotų pragulos, keičia sauskelnes, prižiūri, kad jie tinkamai vartotų gydytojų paskirtus vaistus, matuoja kraujospūdį. Bendruomenės slaugytoja Zita konsultuoja artimuosius slaugos, pragulų profilaktikos klausimais, stebi sveikatos būklę, tariasi su šeimos gydytoju jei iškyla didesnių problemų.

Komandoje dirba masažuotojas-kineziterapeutas. Jis pamoko ir padeda atlikti kvėpavimo, aktyviuosius ir pasyviuosius pratimus, konsultuoja artimuosius.

Centras įsigijo įstaigos asmens sveikatos priežiūros licenciją – teikti bendruomenės slaugos, masažo, kineziterapijos paslaugas, taip pat licenciją socialinei globai teikti asmens namuose. Iš Europos Sąjungos lėšų bendrai finansuojamo projekto nupirkti du lengvieji automobiliai, skirti mobiliųjų komandų darbuotojams vykti pas paslaugų gavėjus, taip pat slaugos priemonės, įranga ir įrenginiai, reikalingi socialinei globai ir slaugai. Šiuo projektu siekiama padėti ne tik slaugomiems asmenims, bet ir artimiesiems, kad jie galėtų ramiai ir saugiai priežiūros reikalaujančius artimuosius palikti namuose, turėtų galimybę dirbti, derinti socialinio gyvenimo, šeimos bei darbo įsipareigojimus.

Dar kartą primename, kad dėl integralios pagalbos gali kreiptis suaugę neįgalūs asmenys su sunkia negalia ir senatvės pensijos sulaukę asmenys su sunkia negalia, kuriems nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis.

Pakruojo nestacionarių socialinių paslaugų centro informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode