Susitikimas po 20 metų

 

Mokiniams į pabaigą slinko 2017-ųjų mokslo metai. Kol jie, sėdėdami kabinetuose ir žiūrėdami pro langus, ramiai skaičiavo varnas, prieš 20 metų baigusių ir po daugelį pasaulio kampelių pabirusių Mažeikių politechnikos mokyklos 1997 metų laidos 53 grupės siuvėjų-siuvinėtojų, kurioms vadovavo auklėtoja Violeta Miniotienė, galvose brendo susitikimo planas. Jis pavadintas „Žaliuojam-gyvuojam“. Paskutinį gegužės šeštadienį jis buvo įgyvendintas visu 100 procentų.

Ilgų išsiskyrimo metų  po mokyklos baigimo kaip nebūta, o juk daugelis merginų per tą laiką baigė įvairias kolegijas ar universitetus, dirba atsakingą darbą, tačiau nė viena nesigailėjo mokiusis šioje mokykloje, nes buvo gera ir naudinga čia mokytis. Susitikta betarpiškai ir šiltai – kaip po vasaros atostogų. Vasaros, kurios trukmė – visas 20 metų...

Išgražėjusioje mokykloje vėl klegėjo merginų balsai. Pasipuošusios įvairių žalių atspalvių suknelėmis (žalia spalva – aprangos ir viso susitikimo kodas) su  didžiule raudonų rožių puokšte ir žaliais balionais sugužėjo į buvusį savo auklėtojos kabinetą simbolinei klasės valandėlei. Kiek atsiminimų, kokios emocijos lydėjo pasakojimus apie prabėgusius gyvenimo metus. Kiek visko būta... Kiek dar neišpasakota, o laikrodis jau skaičiavo antrosios, taip pavadinkime, klasės valandėlės valandos pabaigą.

Atėjo metas kilti kaip tiems balionams, kurie prie mokyklos su palinkėjimais pakilo į dangų. Dar pora fotoaparato pykštelėjimų prie centrinio mokyklos įėjimo, dar pora prie gluosnio, menančio atsisveikinimo akimirkas prieš 20 metų ir...

Dar ne viskas, dar ne namo, su tiek emocijų savyje galima juk sprogti kaip balionams, todėl mergaičiukės išrūko į puotą pirtyje. Prie nuo vaišių linkstančio stalo tęsėsi pokalbiai, skambėjo juokas, žaidžiant įvairius žaidimus, komentuojant prizus-siurprizus. O jau auksarankės mūsų merginos: nebuvo galima atitraukti akių nuo išsiuvinėtų įmantrių paveikslų, dailių mezginių ir nėrinių, pačių keptų skanumynų... Jų laisvalaikio darbai ir darbeliai, mieli gardumynai sudėti į dailų krepšį ir padovanoti mylimai auklėtojai. O  sutemus į orą pakilo dangaus žibintai. Sudie ir iki naujų ateinančių šiltų susitikimų, merginos.

Auklėtoja V. Miniotienė ir visa 1997 metų 53 grupės siuvėjų-siuvinėtojų laida nuoširdžiai dėkoja Mažeikių politechnikos mokyklos direktorei Vidai Lumpickienei už galimybę pasisvečiuoti buvusioje mūsų mokykloje. Taip pat dėkojame susitikimą organizavusiai Žanetai Žabinskaitei-Kinčinienei, vakarą vedusiai Laurai Zeiliai-Deynehai ir visoms kitoms, prisidėjusioms prie renginio.

Beatričė JONAUSKAITĖ

Buvusi siuvėjų-siuvinėtojų 53 gr. mokinė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode