Panevėžyje varžėsi maršo orkestrai

Šeštadienį Panevėžio „Cido“ arenoje nugriaudėjo tarptautinis maršo orkestrų konkursas „DrumLine Battle Baltic“. „Grand Prix“ šiais metais iškeliavo į Nyderlandus, o iš Lietuvos atstovų geriausiai pasirodė šiauliečiai „Ritmas kitaip“, užėmę antrą vietą.

Vieninteliame maršo orkestrų festivalyje Baltijos šalyse taip pat dalyvavo mušamųjų ansamblis „Aukštyn“ iš Panevėžio, Lenkijos atstovai „Red Swing Log Gryfice“, „Crazy Drummers“ iš Odesos ir „Party Diddles“ iš Slovakijos.

Nugalėtojui išaiškinti prireikė devynerių raundų, kurių metų orkestrai pasirodydavo po dvi minutes. Kaip ir buvo galima tikėtis, pirmoji vieta atiteko pasaulyje itin aukštai vertinamam, Nyderlanduose įsikūrusiam orkestrui „European X“. Tiesa, „Grand Prix“ šiam ansambliui pavyko iškovoti po atkaklios kovos su žaviu merginų orkestru iš Odesos „Crazy Drummers“, užėmusiam pirmą vietą ir pelnusiam bene daugiausiai publikos simpatijų. Šiaulių orkestras „Ritmas kitaip“, vadovaujamas Arūno Banio, iškovojo garbingą antrą vietą.

„Po sėkmingo praėjusių metų renginio šiemet galėjome rinktis įdomiausias grupes iš norinčiųjų atvykti į Panevėžį. Jie žiūrovams pateikė išties spalvingus, išradingus ir itin aukšto meistriškumo pasirodymus. Nors maršo orkestrų konkursai yra dar naujiena Lietuvoje, tačiau matome, kad susidomėjimas jais auga, o mes prisidedame prie kultūros renginių įvairovės Lietuvoje. Džiugu, kad dalyviai taip pat patenkinti – visi jie jau pažadėjo sugrįžti kitąmet“, – pasakojo „Cido“ arenos vadovas Tomas Inčikas.

„Drumline Battle Baltic“ organizuoja Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacija, pagrindinis renginio rėmėjas – Lietuvos kultūros taryba ir LR kultūros ministerija.

Panevėžio savivaldybė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode